Sos Shoyu 250ml LIMA Bio
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania , najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.
Warto wybrać prawdziwy sos sojowy. Bardzo często tanie sosy sojowe to sosy syntetyczne otrzymywane za pomocą hydrolizy. Powstają w kilka dni zamiast miesięcy – stąd ich niska cena. Można w nich znaleźć zamiast soi – ekstrakt z soi, zamiast ziaren pszenicy - mąkę pszenną i wiele innych składników. Zmieniają one właściwości, smak i charakterystyczny intensywny aromat typowy dla wartościowego sosu sojowego.
Skład: Woda, soja, pszenica, sól morska, koji (grzyb Aspergillus Oryzae).
*produkt pochodzący z upraw ekologicznych
Kraj pochodzenia: Belgia
Możliwe alergeny: gluten
Wartość odżywcza w 100 g:WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 246 kJ (59 kcal)BIAŁKO - 9WĘGLOWODANY - 4,9TŁUSZCZ - 0,1
Dodatkowe zdjęcia produktu: