Sos sojowy naturalnie warzony o mniejszej zawartości soli, delikatniejszy - Kikkoman (Shoyu) 150 ml – SushiSam
Jeden z najpopularniejszych japońskich sosów sojowych do sushi, najwyższej jakości, doskonały do sushi i innych potraw.
Składnik podnoszący i uwydatniający smak potraw: duszonych, smażonych i gotowanych oraz jako bezpośredni dodatek na stole. Stosowany do zup, sałat, sosów, marynat i dipów. Świetnie komponuje się z mięsem, rybami i warzywami.
Jest niezastąpiony przy przygotowywaniu potraw, nie tylko z kuchni azjatyckiej. Produkowany od 300 lat według starej tradycyjnej receptury, która jest tajemnicą firmy, wyłącznie z naturalnych specjalnie selekcjonowanych ziaren soi, pszenicy oraz wody i soli. Bez dodatku syntetycznych barwników i konserwantów. Japoński sos jest delikatniejszy i mniej słony od produkowanych w innych krajach. Zielony jest delikatniejszy od czerwonego z powodu mniejszej zawartości soli. Niezastąpiony do sushi. Łatwe nalewanie sosu zapewnia wygodny dozownik.
Skład: ziarno soi, pszenica, woda, sól
Producent: Kikoman
Pojemność: 150 ml.
Data: 23.06.2013
Waga do wysyłki: 480 g.
Pozdrawiamy
SushiSam