Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

@ SORBINIAN POTASU GRANULOWANY 500g PROMOCJA!@ 24H

02-02-2015, 11:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19.99 zł     
Użytkownik Sklep-Artman
numer aukcji: 4958253403
Miejscowość Niedomice
Wyświetleń: 86   
Koniec: 02-02-2015 11:11:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

[zasłonięte]@gmail.com

 

kom. 0048 [zasłonięte]-505-023

 

 

33 1500 [zasłonięte] 1[zasłonięte]7481704 [zasłonięte] 241000

Wysyłka w ciągu 24 godzin od
momentu zaksięgowania wpłaty na koncie.
  

 

 

Sorbinian potasu granulowany spożywczy -

 

 

wygodne wiaderko 500 g

 

 

 

SUBSTANCJA KONSERWUJĄCA - NAJBEZPIECZNIEJSZY ZE ZNANYCH KONSERWANTÓW Sól potasowa kwasu sorbowego.

 

Kwas sorbinowy (inaczej kwas sorbowysorbinowy, nazwa systematyczna: kwas (2E,4E)-heksa-2,4-dienowy, CH3(CH=CH)2COOH) - organiczny związek chemiczny z grupy nienasyconych kwasów karboksylowych. Stosowany jako konserwant, głównie w margarynie i serach. Na listach składu pożywienia, zgodnie z listą E jest kodowany jako E-200. Jest nieszkodliwy dla zdrowia. Po raz pierwszy
został otrzymany poprzez ekstrakcję z owoców jarzębiny (Sorbus aucuparia) skąd pochodzi jego nazwa.

 

WŁAŚCIWOŚCI: MOŻE MIEĆ FORMĘ NATURALNĄ LUB POSTAĆ SYNTETYCZNĄ

 

ZDROWOTNOŚĆ: A.D.I. 0-25 mg/kg masy ciała.
Kwas sorbowy ulega w organizmie człowieka procesowi beta-oksydacji typowemu dla kwasów tłuszczowych, dzięki temu jest zaliczany do najbezpieczniejszych z pośród znanych konserwantów.


FUNKCJA:

Kwas sorbowy wyciąg np. z liści  Rubus caesius lub jarząbu Sorbus aucuparia,  jest przydatny do utrwalania żywności dzięki hamowaniu rozwoju drobnoustrojów w stężeniach niższych niż próg wyczuwalności smakowej. Ekstrakt z liści Rubus caesiushamuje rozwój pleśni i drożdży (fungicyd) w produktach o pH 3-6, zaś w pH 7 wykazuje słabą aktywność. jeżyna sorbinian
W medycynie ludowej rozdrobnione liście jeżyny popielicy z łac. Rubus caesius stosowano dla leczenia chorób skórnych - liszajów, egzemy, wrzodów lub ropiejących ran jak np. w przypadku gronkowca złocistego. Stosowane też. w krwotokach wewnętrznych: płucnych, żołądkowo - jelitowych oraz w czerwonce. Stosowane są też jako środek napotny przy przeziębieniach.
Właściwości bakteriobójcze rośliny potwierdziła współczesna nauka, a obecnie sorbinin potasu ma szeroki zastosowanie w naturalnej konserwacji żywności. Może mieć tez swoja odmianę chemiczną.

 

Podsumowując, kwas sorbowy i jego sole hamują rozwój pleśli i drożdży w pH 3-6, natomiast wykazują ograniczone działanie w stosunku do bakterii, szczególnie nie niszczą bakterii kwasu mlekowego, co sprawia, że kwas sorbowy jest bardzo użyteczny przy produkcji serów oraz przyjazny dla środowiska przewodu pokarmowego.


Sorbiniany są efektywne w stosunku do większości bakterii, natomiast nie działają na bakterie kwasu mlekowego, czyli nie niszczą naturalnej mikroflory jelit w organizmie, ale ją wzmacniają, co ma ogromne znaczenie dla zdrowia. Dzięki temu również jest użyteczny w procesach kiszenia warzyw i w serowarstwie.

 

źródło: http://www.vitanatural.pl/substancje-e-sorbinian-potasu


 

Wzór sumarycznyC6H7KO2

Gatunek : spożywczy

Numer CAS: [zasłonięte]24634-5

Oznakowanie WE: 246-376-1

Numer UE: E 202

Charakterystyka fizyko-chemiczna: białe granulki,

· zawartość C6H7KO2 - 99 %,

 

 

W ofercie również większe opakowania 3 kg, 6 kg, 25 kg.

W razie pytań proszę o kontakt!

 

 

 

 

 OKAZJA TERAZ TYLKO 19,99 ZŁ / 500 G


 

NAJTANIEJ NA ALLEGRO!!!

 

Posiadamy w ofercie również Kwas Cytrynowy, Kwas L-askorbinowy lewoskrętny - Witamina C i inne. 

  

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

  galerie sprzedazy