SYMBOL: CS0107
OPIS PRODUKTU:
Solingen NOIRE - Nóż do trybowania Boning
WYMIARY:
- długość ostrza: 14,5 cm
- długość całkowita: 28,5 cm
Rączki posiadają antypoślizgową powierzchnię.
NOŻE SOLINGEN:
Noże SOLINGEN są zrobione z najlepszej stali nierdzewnej co powoduje odporność na korozję, jest to stal która się nie utlenia. Noże SOLINGEN są cenione, zarówno przez pasjonatów gotowania jak i zawodowych kucharzy za swoją solidność i ergonomię zapewniającą wysoki komfort i bezpieczeństwo użytkowania.
ZALECENIA DOTYCZĄCE UŻYTKOWANIA NOŻY:
- noże SOLINGEN nadają się do mycia w zmywarkach.
- przy myciu w zmywarce należy używać dobrej ajkości detergentu w zalecanej przez producenta ilości. Niezwłocznie po zakończeniu programu wyjąć noże ze zmywarki i miękką szmatką wytrzeć do sucha.
- bezpośrednio po użyciu noże należy dokładnie umyć ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń, dobrze przepłukać i wytrzeć do sucha.
- najlepszymi środkami do czyszczenia stali nierdzewnych są delikatnie lub obojętne detergenty rozpuszczone w letniej wodzie. Nie należy do czyszczenia stali szlachetnej
uzywać ostrych detergentów, past i proszków gdyż może to spowodować korozję. W tym przypadku jednak korozję można w prosty sposób usunąć stosując środek czyszczący
do stali nierdzewnej. Nie zalecamy gruboziarnistych czyścików oraz szczotek, które mogą rysować powierzchnię stali.
- noże z ząbkowanymi ostrzami nie są przeznaczone do tradycyjnego ostrzenia na płaskiej osełce. Do ich ostrzenia używa się specjalnych metod i narzędzi
- noże powinny być używane zgodnie z przeznaczeniem, mianowicie do cięcia miękkich produktów. Nożami kuchennymi nie powinno się ciąć zamrożonego mięsa czy ryby, kości.
- noże są bardzo ostre, należy ich używać z ostrożnością i trzymać poza zasięgiem dzieci.
KRAJ POCHODZENIA: SOLINGEN NIEMCY