|
Polski wynalazek: jedyne płyty gazowe, które nie używają płomieni. Opatentowana technologia typu „gaz-pod-szkłem”
Design
- Jest to kuchnia gazowa, więc nie wymaga specjalnych garnków.
- GPC z wyglądu jest podobna do płyt elektrycznych, nowoczesny design może świetnie prezentować się w Twojej kuchni.
- Dzięki temu, że jest to płyta ceramiczna – niezwykle łatwo jest utrzymać ją w czystości.
- Płyty gazowe Solgaz posiadają panel dotykowy umożliwiający proste i bezpieczne sterowanie pracą płyty.
- Gaz spalany jest w temperaturze około 800 °C, co powoduje usunięcie trudnopalnych składników gazu, a co za tym idzie: nie zostawiają one tłustych osadów na naczyniach i meblach. Wynikiem tego jest również bezwonność wydzielonych spalin.
- Na Międzynarodowych Targach Szczecińskich zostaliśmy nagrodzeni „Medalem za I miejsce” w konkursie Wyróżniony Wyrób.
Oszczędność
- Zużycie gazu jest do 50% niższe w porównaniu z tradycyjnymi kuchniami gazowymi.
- Palniki nagrzewają płytę tylko w wyznaczonych miejscach, dlatego też nie ma strat ciepła.
- Następują przerwy w spalaniu gazu; w tym czasie palnik oddaje ciepło rozżarzonego promiennika do pola grzewczego na płycie, aby nie pobierać gazu cały czas. Jest to tzw. praca cykliczna, która nie występuje w tradycyjnych kuchniach gazowych.
- Każdy z modeli zawiera jedno lub dwa pola odkładcze (“darmowe palniki”). Pola te znajdują się nad kanałami spalin, nie pobierają gazu, jednak można na nich dogrzewać potrawy w momencie pracy średniego, lub dużego palnika. Dzięki temu dodatkowo odzyskujemy energię gorących spalin.
- Wysoka temperatura pracy palników pozwala znacznie dokładniej wykorzystać gaz, niż w standardowych kuchniach gazowych.
Bezpieczeństwo
- Panel dotykowy umożliwia proste i bezpieczne sterowanie pracą płyty: informuje nas o aktualnym stanie, oraz wskazuje ewentualne błędy.
- Istnieje możliwość zablokowania przed przypadkowym włączeniem (np. przez dzieci).
- Kratki wylotów spalin pokryte są specjalną wysokotemperaturową emalią.
- Brak otwartego płomienia zabezpiecza przed podpaleniem np. ubrań, czy rozlanego oleju.
- Do uruchomienia płyty wystarczy napięcie 12V.
- W przeciwieństwie do płyt indukcyjnych nie wytwarza promieniowania o wysokiej częstotliwości, mogą jej używać ludzie z rozrusznikami serca.
- Nasze kuchnie mają wmontowane zabezpieczenie przed wyciekiem gazu.
- Gorące pola grzewcze zmieniają kolor na czerwony.
- Wskaźniki ciepła resztkowego znika dopiero po ostygnięciu palnika.
- Nasze produkty posiadają certyfikat „CE” potwierdzony przez Instytut Nafty i Gazu.
Ekologia
- Pobór energii elektrycznej jest minimalny (porównywalny do małej żarówki).
- Dziesięciokrotnie mniejsza zawartość tlenku węgla w spalinach czyni kuchenkę ekologiczną i przyjazną nie tylko dla środowiska, ale przede wszystkim dla użytkownika.
- Dokładne spalanie gazu chroni środowisko przed skażeniem.
Niezawodność
- Działa na niemal wszystkich rodzajach gazu.
- Płyta szybko się nagrzewa.
- Nie wymaga prądu trójfazowego.
- W razie braku prądu płyta zasilana jest za pomocą specjalnego zasilacza (opcja dodatkowa)
- Jakość wykonania zapewnia trwałość i bezawaryjność na długie lata.
Kuchnie gazowe 3-palnikowe + 1
Gwarancja
Producent udziela gwarancji na okres 2 lata (24 miesiące) w formie Door-to-Door, serwis zjawia się
u Państwa w domu, bez konieczności wysyłki płyty.
Po zakupie prosimy o wybór rodzaju gazu jakim płyta ma być zasilana.
|
|
|
|
|
Montaż
Blat, w którym zamierzamy instalować płytę gazową musi być przykręcony do szafki.
W celu zamontowania kuchni należy wykonać otwór o wymiarach 540x470mm. Należy pamiętać o zapewnieniu stałego dopływu powietrza od spodu płyty. Dokładny sposób montażu i mocowania wyjaśniamy na poniższych rysunkach.
Sposób zabudowy kuchni nad piekarnikiem:
Widok z boku – Widok z tyłu
1 – Otwory wentylacyjne 2 – Kratka wentylacyjna
Podłączenie płyty do gazu jest identyczne jak w wypadku tradycyjnych kuchenek – potrzebny jest specjalista z uprawnieniami
gazowymi, który sprawdzi szczelność podpięcia i podbije gwarancję.
|
|
|
|