- Witamina K słynie ze swej roli, jaką odgrywa w krzepnięciu krwi i utrzymaniu kości w dobrym stanie.
- Witamina K występuje w kilku postaciach, w tym jako K1 i K2.
- Witaminę K2 charakteryzuje wyjątkowa biodostępność i większa aktywność w organizmie.
- Produkty bogate w witaminę K to między innymi jarmuż, szpinak, zielona herbata i owies.
- Witamina K2 występuje przede wszystkim w fermentowanych produktach spożywczych, takich jak natto – tradycyjnej potrawie japońskiej otrzymanej z fermentowanej soi.
Bez zgody lekarza suplementów witaminy K nie powinny stosować osoby przyjmujące warfarynę lub inne leki przeciwkrzepliwe.
- Dawkowanie 1 kapsułka dziennie
- Opakowanie 50 kapsułek
- Kuracja 50 dni
Każda kapsułka zawiera:
- Witamina K2 (jako menachinon-7, zawiera soję i mleko) 100 μg
Naturalne substancje pomocnicze
- Substancja wypełniająca: fosforan dwuwapniowy
- Otoczka kapsułki roślinnej hydroksypropylometyloceluloza
- Substancje przeciwzbrylające: roślinny magnezu stearynian*, dwutlenek krzemu
- Guma celulozowa
*otrzymywany z roślinnego kwasu stearynowego
Informacja alergiczna
Produkt nie zawiera:
cukru, soli, drożdży, pszenicy, glutenu i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegetarian.
Data ważności: 10.2016r.