Chlorella jest wyjątkową słodkowodną algą jednokomórkową o zielonej barwie. Zawiera roślinne składniki odżywcze kofaktory w odpowiednich proporcjach i o korzystnym wpływie na zdrowie. W chlorelli stwierdzono wysokie stężenie chlorofilu, kwasów nukleinowych, aminokwasów, enzymów, witamin i minerałów.
Uwaga! Ponieważ przewód pokarmowy ma duże problemy z rozłożeniem twardej ściany komórkowej chlorelli, firma Solgar oferuje chlorellę poddaną specjalnemu procesowi produkcyjnemu, w ramach którego wszystkie ściany komórkowe zostały całkowicie rozerwane, bez uszkodzenia zawartości komórek chlorelli. Przyswajalność tak przygotowanej chlorelli wzrasta ponad dwukrotnie i może przekraczać 80%..
Wskazania:
- wzmocnienie i odtruwanie wątroby
- wzmocnienie odporności
- zaburzenia trawienia
- ogólnie jako substancja odżywcza
Wskazania dodatkowe:
- detoksykacja nerek
- działanie krwiotwórcze
- fibromialgia
- gazy jelitowe
- poprawa kondycji psychicznej i fizycznej
- poprawa pamięci i koncentracji
- wrzodziejące zapalenie jelit
- zakażenie drożdżami Candida albicans
- zmęczenie
- hamowanie starzenia się organizmu
- wrzody trawienne i podrażnienie przewodu pokarmowego
Wykazano skuteczność w:
Produkt nie zawiera:
cholesterol i łagodne nadciśnienie, choroba Leśniowskiego-Crohna, nadmierna przepuszczalność jelitowa (zespół nieszczelnych jelit), odżywianie dzieci, wzmocnienie żołądkowo-jelitowej błony śluzowej
Składniki aktywne: Jedna (1) kapsułka zawiera:
Sproszkowana chlorella (rozerwane ściany komórkowe) - 520mg
(z suszonych i mielonych zielonych mikroalg, zawiera minimum 10mg chlorofilu)
Dawkowanie: 1 do 3 kapsułek dziennie.
Solgar używa do pakowania swoich produktów wyłącznie szklanych butelek. Robimy to od samego początku powstania firmy mimo, iż opakowania plastikowe są tańsze jednak nie są w stanie ochronić tak produktów jak butelki szklane. Używamy butelki ze szkła przeznaczonego do celów farmaceutycznych bezołowiowego i nieporowatego o odpowiedniej grubości. Szkło takie jest bezwonne i szczelne. Najlepiej chroni przed światłem, wilgocią i zmianami temperatury i nie reaguje ze składnikami. Do tej pory nie wymyślono lepszego materiału do przechowywania naturalnych składników.