Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SOKOWNIK BIOWIN NIERDZEWNY 3 CZĘŚCI 5,2 L INDUKCJA

25-12-2014, 17:32
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 99 zł     
Użytkownik electro_group
numer aukcji: 4836368287
Miejscowość Chrzanów
Zostało sztuk: 100    Wyświetleń: 10   
Koniec: 24-01-2014 16:56:01

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Stronaallegro




SOKOWNIK BIOWIN 5,2L


 

SOKOWNIK BIOWIN 5,2L


 

DANE TECHNICZNE:

Sokowniki wykonane są ze stali nierdzewnej o bardzo dużej wytrzymałości (odporna na naprężenia i temperaturę). Przeznaczone są do wszystkich typów kuchenek. Możliwe jest też mycie ich w zmywarkach. Zestaw składa się z trzech nakładanych na siebie naczyń:
-nr 1, w którym umieszcza się owoce (naczynie pierwsze od góry),
-nr 2 wyposażonego w kranik spustowy spływa sok (środkowe)
- nr 3 napełnia się wodą (na spodzie)

 

Użytkowanie
Naczynie nr 3napełnia się wodą do wysokości około 2 cm poniżej górnej krawędzi. Następnie nakłada się nań naczynia nr 2 i 1. Do naczynia nr 1 wkłada się wcześniej przygotowane, umyte owoce. Owoce miękkie np. jagody, truskawki, maliny, porzeczki wsypuje się w całości – nierozdrobnione. Owoce twarde (jabłka, gruszki) powinny być pokrojone na kawałki o wymiarach mniejszych niż 3 cm. Owoce zasypuje się cukrem w ilości od 100 do 500 gramów. Zestaw zakrywa pokrywką i zamka się kranik spustowy naczynia nr 2. Tak przygotowany zestaw ustawia się na źródle ciepła (kuchnia gazowa, elektryczna itp.) i doprowadza powoli do wrzenia. Pod wpływem wytwarzającej się pary wodnej i podwyższonej temperatury z owoców zaczyna wydzielać się sok i gromadzić w naczyniu nr 2.
Czas wymagany do uzyskania soku, liczony od momentu zagotowania się wody (pojawienia się pary w górnym naczyniu) wynosi:

- dla owoców miękkich (truskawki, maliny) 20 - 30 minut;
- dla owoców półtwardych (czarna porzeczka, borówka) 30 - 40 minut;
- dla owoców twardych (jabłka, gruszki) - 45 - 60 minut;
Po około 15 minutach od chwili zagotowania się wody otwiera się kranik spustowy a gromadzący się sok można zlewać wężykiem bezpośrednio do butelek lub słoików. Zaraz po ich napełnieniu należy je zakapslować lub zamknąć nakrętkami typu twist-off. Wypełnione sokiem butelki (słoiki) zakryte kapslami lub nakrętkami, wstawia się do garnka z wodą i pasteryzuje w ciągu 30 minut (licząc od momentu zagotowania się wody). By uzyskać sok o wysokiej jakości i długiej trwałości, ważne jest by wszystkie czynności podczas jego przygotowywania wykonywane były z zachowaniem absolutnej czystości. Do mycia elementów sokownika należy używać dostępnych środków do mycia naczyń, unikając jednak ostrych szczoteczek, gąbek lub proszków mogących rysować naczynia. Równie dokładnie powinny być umyte słoiki, butelki, kapsle oraz nakrętki. Dobrze jest umyć je na kilka godzin wcześniej i pozostawić do góry dnem do wysuszenia.


Wymiary:
Szerokość produktu: 30cm
Głębokość produktu: 30cm
Wysokość produktu: 34cm

 

Zawartość opakowania:
- odtwarzacz MP4
- słuchawki
- ładowarka
- kabel USB do połączenia z komputerem

- instrukcja obsługi

 

 



Fabrycznie nowy!
Otrzymasz paragon lub na życzenie fakturę VAT 23%