Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SOKOWNIK BIOWIN 8 L WSZYSTKIE KUCHENKI , INDUKCJA

28-04-2014, 16:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 124 zł     
Użytkownik monaku23
numer aukcji: 4153322744
Miejscowość Biała Podlaska
Wyświetleń: 9   
Koniec: 28-04-2014 16:04:28

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

 

 

SOKOWNIK BIOWIN 8 L

 

 

 


 

 

 

Charakterystyka

 

Sokowniki wykonane są ze stali nierdzewnej o bardzo dużej wytrzymałości (odporna na naprężenia i temperaturę). Przeznaczone są do wszystkich typów kuchenek. Możliwe jest też mycie ich w zmywarkach. Zestaw składa się z trzech nakładanych na siebie naczyń:
-nr 1, w którym umieszcza się owoce (naczynie pierwsze od góry),
-nr 2 wyposażonego w kranik spustowy spływa sok (środkowe)
- nr 3 napełnia się wodą (na spodzie)

 

 

 

Użytkowanie

 

 

Naczynie nr 3 napełnia się wodą do wysokości około 2 cm poniżej górnej krawędzi. Następnie nakłada się nań naczynia nr 2 i 1. Do naczynia nr 1 wkłada się wcześniej przygotowane, umyte owoce. Owoce miękkie np. jagody, truskawki, maliny, porzeczki wsypuje się w całości – nierozdrobnione. Owoce twarde (jabłka, gruszki) powinny być pokrojone na kawałki o wymiarach mniejszych niż 3 cm. Owoce zasypuje się cukrem w ilości od 100 do 500 gramów. Zestaw zakrywa pokrywką i zamka się kranik spustowy naczynia nr 2. Tak przygotowany zestaw ustawia się na źródle ciepła (kuchnia gazowa, elektryczna itp.) i doprowadza powoli do wrzenia. Pod wpływem wytwarzającej się pary wodnej i podwyższonej temperatury z owoców zaczyna wydzielać się sok i gromadzić w naczyniu nr 2.
Czas wymagany do uzyskania soku, liczony od momentu zagotowania się wody (pojawienia się pary w górnym naczyniu) wynosi:

- dla owoców miękkich (truskawki, maliny) 20 - 30 minut;
- dla owoców półtwardych (czarna porzeczka, borówka) 30 - 40 minut;
- dla owoców twardych (jabłka, gruszki) - 45 - 60 minut;
Po około 15 minutach od chwili zagotowania się wody otwiera się kranik spustowy a gromadzący się sok można zlewać wężykiem bezpośrednio do butelek lub słoików. Zaraz po ich napełnieniu należy je zakapslować lub zamknąć nakrętkami typu twist-off. Wypełnione sokiem butelki (słoiki) zakryte kapslami lub nakrętkami, wstawia się do garnka z wodą i pasteryzuje w ciągu 30 minut (licząc od momentu zagotowania się wody). By uzyskać sok o wysokiej jakości i długiej trwałości, ważne jest by wszystkie czynności podczas jego przygotowywania wykonywane były z zachowaniem absolutnej czystości. Do mycia elementów sokownika należy używać dostępnych środków do mycia naczyń, unikając jednak ostrych szczoteczek, gąbek lub proszków mogących rysować naczynia. Równie dokładnie powinny być umyte słoiki, butelki, kapsle oraz nakrętki. Dobrze jest umyć je na kilka godzin wcześniej i pozostawić do góry dnem do wysuszenia.
UWAGA: Nie szorować powierzchni sokownika ostrymi zmywakami.

 

GWARANCJA 2 LATA

 

Do każdego produktu dołączamy paragon lub na życzenie wystawiamy fakturę VAT




                                               

 WAŻNE   

                  


Każda przesyłka kurierska jest ubezpieczona
PAMIĘTAJ O SPRAWDZENIU PRZESYŁKI W OBECNOŚCI KURIERA
W przypadku uszkodzenia paczki spisz protokół szkody i skontaktuj się z nadawcą
PROTOKÓŁ SZKODOWY JEST PODSTAWĄ DO REKLAMACJI  USZKODZONEGO TOWARU


Podpisując odbiór przesyłki potwierdzają Państwo odbiór towaru pełnowartościowego.


W związku z dużą ilością e-maili wszystkie dane dotyczące koloru, zmiany adresu wysyłki, oraz danymi do faktury proszę określać w formularzu dostawy i wysyłki wszystkie późniejsze zmiany mogą nie być uwzględnione.