|
ZASADY AUKCJI ----------------------- 1. Jesteśmy legalnie działającym przedsiębiorstwem. Do każdego towaru wystawiamy paragon bądź F-VAT dla firmy. Kupujesz legalny towar od legalnie działającej firmy. 2. Wszystkie towary są oryginalne, wolne od wad ukrytych oraz są objęte gwarancją na podstawie dowodu zakupu. >> więcej 3.Termin realizacji wynosi przeciętnie 2-4 dni od złożenia zamówienia. Część towarów jest dostępna od ręki, część jest sprowadzana na zamówienie i w tym drugim wypadku realizacja może się wydłużyć o kilka dni. W razie wątpliwości prosimy o kontakt. 4. Za każdy produkt można zapłacić przelewem lub wybrać opcję płatności za pobraniem. Dostępne opcje dostawy i płatności wyświetlają się w górnej części aukcji. 5. Gwarancja bezpiecznego zapakowania paczki. Uznajemy reklamacje uszkodzeń powstałych w transporcie. Warunkiem jest zgłoszenie w dniu odebrania przesyłki. >> więcej 6. Kupującemu przysługuje prawo do zwrotu zakupionego towaru bez podania przyczyny w terminie 14 dni od odebrania przesyłki. >> więcej 7. W razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze pytaj o szczegóły. |
|
[zasłonięte]@bartsell.pl
600 [zasłonięte] 263 (11-17g)
|
|
DOSTAWA FIRMĄ KURIESKĄ
|
|
|
|
|
|
SOKOWNIK 8.0L BOHMANN
Sokownik 8.0L wykonany ze stali nierdzewnej z serii 18/10, jest higieniczny i prosty w czyszczeniu, nie koroduje i gwarantuje długie użytkowanie. Napełnić kosz umytymi i oczyszczonymi owocami, dodając cukier odpowiednio w proporcjach podanych w tabelce. Prosimy upewnić się, że miąższ (jabłka, gruszki itp.) pokrojony jest w plasterki. Z owoców należy usunąć pestki, w przypadku, gdy zamierzacie przygotować Państwo mus do soku. Usunąć należy łodyżki z wiśni, zmieszać słodkie wiśnie z kwaśnymi wiśniami lub do połowy z porzeczkami, by wzbogacić smak soku. Nic obierajcie Państwo rabarbaru, ale podzielcie go na małe kawałki. Zrobienie soku jest najbardziej skuteczne, jeśli użyjecie Państwo zamrożonych lub dojrzałych owoców. Zepsute elementy owoców muszą zostać wcześniej usunięte. Oczywiście za pomocą sokownika możecie Państwo wytwarzać również bogate w witaminy soki z warzyw. Są one pożywne i bogate w minerały oraz mogą posłużyć zarówno jako napój, czy też jako koncentrat do przyprawienia potraw. Nie dodawajcie Państwo cukru do soku warzywnego, lecz przyprawcie go szczyptą soli. Warzywa przygotować należy w następujący sposób: ogórek - obrać i podzielić na kawałki, marchew, rzodkiew, rzepę - umyć, czyste utrzeć na tarce, szparagi, seler naciowy, pomidory - umyć i podzielić na małe kawałki, szpinak - umyć i posiekać, cebule - oczyścić i posiekać.
Sokownik składa się z: - pojemnika na wodę 4.5L Ø26 x 11cm grubość ścianek 0.5mm - pojemnika na sok 2.5L Ø26 x 16cm grubość ścianek 0.6mm - pojemnika na owoce 8.0L Ø26 x 16cm grubość ścianek 0.5mm - pokrywy szklanej 4mm.
Poza tym w skład sokownika wchodzi rurka spustowa, Wąż silikonowy oraz ściskacz Mohre'a. Każdy z pojemników zaopatrzony jest w uchwyty. Pojemnik na wodę stanowi podstawę sokownika. Ma on odpowiednio ukształtowaną pobocznicę w górnej części, co umożliwia ustawienie pojemnika na sok. Pojemnik na sok w środku dna ma otwór, w którym jest osadzony na stale odcinek rury tzw. "kominek". W dolnej części pobocznicy pojemnika znajduje się rurka spustowa osadzona w uszczelce gumowej i zakończona zamykającym ją ściskaczem. Na obrzeżu pobocznicy pojemnika jest osadzony pojemnik na owoce. Pobocznica i dno pojemnika ha owoce mają niewielkie symetryczne otwory. Całość przykrywa pokrywa szklana.
Przy pomocy sokownika możecie Państwo również przygotować zdrowe wyciągi z ziół. Jeśli nie posiadacie Państwo ich dużej ilości, wówczas możecie zmieszać różne gatunki ziół lub dodać warzywa, by przygotować esencję. Zioła należy przygotować w następujący sposób: mniszek lekarski, balsam - umyć i posiekać, ogrodowe zioła i rzeżuchę - umyć w wodzie z octem, pietruszkę, szałwię, szczaw, trybulę - szybko umyć. Aby wykonać sok, należy postępować zgodnie z poniższymi wytycznymi zachowując odpowiednią kolejność:
1. stojak ze stali postawić na dnie sokownika
2. sokownik napełnić gorącą lub zimną wodą, aż do podstawy dna miski
3. miskę umieścić na stojaku
4. napełniony kosz włożyć do sokownika
5. przykryć przykrywką (z uszczelką). Upewnić się, czy rurka jest przeprowadzona przez dziurę znajdującą się z boku kosza do owoców i warzyw, prowadzącą do dna miski
6. zamknąć przykrywkę i naczynie klamerkami
7. gumowy wąż powinien zostać przypięty spinaczem.
Naczynie umieścić na gorącym palniku i ustawić go na maksimum. Podczas procesu przygotowywania wywaru, stale powinna ulatniać się mała ilość pary przez zawór, po to, aby jak najszybciej przygotować sok. Jeśli chcielibyście Państwo, aby przygotowany sok, nalany został do butelki, wówczas należy odkręcić palnik maksymalnie. Skutkiem będzie, iż w naczyniu utworzy się delikatne ciśnienie, które wyprze sok z miski przez rurkę
|
|
|