Charakterystyka urządzenia
HR1869/80 to jeden z najnowszych modeli sokowirówek Philipsa
Nowatorski koncept tarki i mikro-sita
W konstrukcji sokowirówki zastosowano nowy koncept tarki i mikro-sita.
W stosunku do klasycznych rozwiązań sokowirówek ten najważniejszy element urządzenia w swej pozycji "roboczej" został niejako odwrócony „do góry nogami” (tarka znajduje się w górnej części zaś umieszczone pod nią sito rozszerza się w dół).
W efekcie pulpa w trakcie wirowanie przesuwa się w dół korpusu do umieszczonego pod sitem pojemnika na odpady.
Sokowirówka Philips HR1869/80 zaprojektowana została jako
„łatwa do czyszczenia”.
Zwykle rozbieranie, czyszczenie i ponowne składanie sokowirówki jest frustrujące i niejednokrotnie zniechęca do częstego robienia soków.
Model HR1871 pozwala zdemontować w całości moduł zawierający wszystkie części do umycia, przenieść do zlewozmywaka, rozłożyć na części i zgodnie z opinią producenta umyć w ciągu minuty!
Niezależnie od tego czy każdy użytkownik będzie w stanie sprostać temu zadaniu, faktem jest, że sokowirówka HR1871 została zaprojektowana z myślą nie tylko o soku ale i o użytkowniku.
Do 2,5 litra soku za jednym razem
Innowacyjny system wyciskania owoców z odwróconym sitkiem umożliwia wydobycie o 10% więcej soku*. W zależności od rodzaju wyciskanych owoców lub warzyw możliwe jest uzyskanie do 2,5 l soku w jednym przebiegu bez konieczności opróżniania pojemnika na miąższ.
Bardzo duży otwór na produkty pozwala wrzucać je w całości
Bardzo duży otwór na produkty o szerokości 80 mm umożliwia wyciskanie nawet dużych owoców i warzyw, takich jak jabłka, marchewki i buraki, bez wcześniejszego cięcia na kawałki.
Zebranie całego miąższu w jednym miejscu umożliwia jego łatwe usuwanie
Cały miąższ zbiera się wyłącznie w miejscu, w którym powinien się znaleźć — w pojemniku na miąższ sokowirówki firmy Philips. Oznacza to, że nie trzeba już wydobywać miąższu z innych części, takich jak pokrywka. Zaokrąglona konstrukcja i gładkie powierzchnie bez żadnych zakamarków zapewniają łatwy dostęp do miąższu i łatwiejsze czyszczenie pojemnika.
Technologia QuickClean z elektropolerowanym sitkiem
W sitku pozostaje zwykle sporo pulpy, co bardzo utrudnia czyszczenie. Dzięki procesowi elektropolerowania wszystkie powierzchnie na sitku są gładkie, przez co pulpę można z łatwością usunąć, korzystając ze standardowego narzędzia kuchennego, takiego jak gąbka czy szczotka.
Wiele włókien miąższu często utyka w sitku, co bardzo utrudnia jego czyszczenie. Dzięki innowacyjnej technologii QuickClean wszystkie powierzchnie sitka są gładkie, co umożliwia usunięcie włókien za pomocą zwykłej gąbki kuchennej.
Blokada kapania wbudowana w dziobek
Dziobek jest wyposażony w blokadę kapania — ściankę zapobiegającą skapywaniu soku.
Po zakończeniu wyciskania soku blat kuchenny zawsze pozostaje czysty. Blokada kapania zapobiega spływaniu soku na stół.