Jagody Goji stanowią kompletne źródło białka, przeciwutleniaczy, niezbędnych aminokwasów wspierając zdrowie i witalność organizmu.
Owoce Goji zalecane są w leczeniu reumatyzmu spowodowanego zimnym i wilgotnym klimatem. Długotrwale stosowanie zapewnia wzmocnienie stawów, kości, wzmacnia system odpornościowy, wyszczupla, opóźnia procesy starzenia, poprawia również witalność, poprawia wzrok, zapewnia długowieczność. Jak wykazały badania, zawarty w jagodach polisacharyd (cukier długołańcuchowy) posiada silne działanie stymulujące na system odpornościowy poprzez zwiększenie poziomu immunoglobulin A (Ig A)- protein immunologicznych, których poziom obniża się wraz wiekiem.
Ich spożywanie zalecane jest dzieciom z obniżoną odpornością oraz osobom żyjącym w dużym stresie. Dieta wzbogacona o te owoce pomaga wyregulować pracę serca i ciśnienie krwi oraz hamuje procesy starzenia oraz ma dobroczynny wpływ na męską płodność i potencję.
Charakteryzują się delikatnym smakiem. Można dodawać je do dań z ryżu, zup, dań mięsnych a także deserów, wypieków, musli. Idealne jako przekąska.