Naturalny sok z owoców Goji jest źródłem witaminy C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego.
Suplement diety
Goji (kolcowój szkarłatny - Lycium barbarum L.) to roślina uprawiana w południowej części Azji. Naturalny sok z owoców goji jest źródłem witaminy C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.
Zastosowanie: sok z owoców goji poleca się w celu uzupełnienia diety w witaminę C.
Zalecane spożycie: dzieci powyżej 3-go roku życia: 25 ml, dorośli: 50 ml soku dziennie. Sok można pić rozcieńczony wodą lub innym sokiem owocowym. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
- Dzienna porcja dla dzieci (25 ml) zawiera 13 mg (16%*) witaminy C.
- Dzienna porcja dla dorosłych (50 ml) zawiera 26 mg (32%*) witaminy C.
*% zalecanego dziennego spożycia
Skład: sok z owoców goji (Lycium barbarum L.) 99,8%, sorbinian potasu (substancja konserwująca).
Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 30 dni. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wymieszać zawartość butelki.
Objętość netto: 500 ml
|