Green Magma posiada pełną gamę witamin, składników mineralnych, pierwiastków śladowych oraz aminokwasów i to w takim składzie w jakim je namieszała sama natura.
Jest uprawiany sposobem organicznym bez dodatku herbicydów i pestycydów w USA.
Wysokość na której jest uprawiany wspomaga produkowanie większej ilości białka.
Podlewanie wodą mineralną wprost z podziemnych źródeł gwarantuje świeżość i czystość tej wspaniałej rośliny.
Przywraca równowagę kwasowo-zasadową, przy czym jest 2 razy skuteczniejszy niż szpinak.
Zawiera witaminy, które aktywują enzymy pomagające przy zapobieganiu chorób i stanów patologicznych.
Jest czystym i enzymatycznie żywym sokiem z liści ekologicznie uprawianego młodego jęczmienia połączonym w specjalny synergiczny sposób z ekologicznie uprawianym brązowym ryżem oraz maltodekstryną pochodzącą także z upraw ekologicznych.
Posiada pełną gamę witamin, składników mineralnych, pierwiastków śladowych oraz aminokwasów, zielone listki młodego jęczmienia w porównaniu z pszenicą posiadają ponad 2 razy więcej magnezu, 5 razy więcej żelaza, 25 razy więcej potasu oraz aż 37 razy więcej wapnia.
Posiada także wysoką zawartość betakarotenu, witaminy C, E i witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego i choliny, pochodnej witaminy B.
Zawiera bardzo skuteczny przeciwutleniacz 2"-O-glikozylisowiteksyna (GIV), którego działanie jest kilkukrotnie razy wyższe od witaminy C oraz pięćsetkroć razy wyższe niż działanie witaminy E.
Polecany wszystkim ludziom dbającym o właściwe odżywianie, a w szczególności osobom chorym na cukrzycę, zaburzenia pracy tarczycy, anemię, miażdżycę, nadciśnienie, osteoporozę oraz rekonwalescentom.
Opakowanie zawiera 312 gram sproszkowanego (ususzonego) soku z liści młodego jęczmienia, brązowego ryżu oraz maltodekstryny, który wystarczy na przygotowanie około 100 szklanek soku do picia.
Zalecane spożycie :1-2 szklanki soku dziennie.
Całe opakowanie wystarczy na okres od 2 do 3 miesięcy.
Jedna szklanka soku daje nam tyle składników mineralnych i substancji odżywczych co 2 kg ekologicznie uprawianych surowych owoców i warzyw.