"SOKI NATURALNE"
Owoce aronii czarnej, a także sok z nich można polecany jest wprofilaktyce i leczeniu nadciśnienia krwi, arteriosklerozie, katarzeżołądka oraz żylaków odbytu. Owoce aronii zawierają od 1200 do 5000mg witaminy P, podczas gdy w innych owocach uprawianych tradycyjnie wnaszym kraju zawartość tej witaminy nie przekracza kilkudziesięciu mg.Zaznaczyć należy, że w sokach i mrożonkach witamina ta prawie w pełnizachowuje swoją aktywnośćIch największą zaletą jest wysoka zawartość antocyjanów(ciemnoczerwonych barwników, obecnych m. inn. w czerwonym winie) orazkatechini ich polimerów (podobnych do występujących w zielonejherbacie). Na ogół zachowują swoje właściwości w przetworach: sokach, dżemach,syropach co jest szansą dla przemysłu przetwórczego i firmfarmaceutycznych (żywność funkcjonalna,suplementy). Związki te mająkorzystne działanie na wiele procesów metabolicznych, głównie z powoduwłaściwości antyoksydacyjnych, ale nie jest to tylko likwidacjapowstających w organizmie wolnych rodników. Pokazano, że stymulują oneaktywność jednych enzymów, hamują innych, w sumie przyczyniając siędo utrzymania organizmu w dobrej formie.Zestaw związków obecnych w aronii działa odtruwająco, redukujeniektóre toksyny, z innymi tworzy nierozpuszczalne kompleksy usuwając jez organizmu.Poprawa diety poprzez włączenie produktów bogatych wantyoksydanty spowalnia rozwój procesów miażdżycowych.Aronia powinna być stałym składnikiem diety osób zagrożonych zawałemi udarem.
Przy zakupach na kwotę min. 150 zł - darmowa wysyłka lub gratis do wyboru. Wielokrotność kwoty = wielokrotność gratisów.