Ekologiczny sok z aloesu wspomaga odporność oraz
pozytywnie wpływa na przemianę materii i procesy trawienne. Może być składnikiem
diet oczyszczających organizm. Aloverosa to najważniejszy aktywny składnik soku
z aloesu i zarazem najlepszy wskaźnik jego jakości. Sok z Aloesu Dr Gaya ALV 600
ma certyfikowaną zawartość Aleverosy na poziomie 600 mg/l.
Sok z aloesu otrzymywany jest z miąższu liści
aloesu zbieranych ręcznie. Sok z aloesu wspomaga odporność oraz pozytywnie
wpływa na przemianę materii i procesy trawienne. Może być składnikiem diet
oczyszczających organizm.
Zastosowanie: sok z aloesu polecany jest ze względu na
korzystny wpływ na układ odpornościowy i pokarmowy. Polecany jest osobom chcącym
utrzymać dobrą kondycję organizmu, narażonym na stres, a także osobom
w podeszłym wieku.
Zalecane spożycie: należy przyjmować 2 łyżki stołowe (30ml)
trzy razy dziennie. Pić najlepiej na 1 godzinę przed posiłkiem. Sok z aloesu
można pić nierozcieńczony lub z dodatkiem soku owocowego.
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed
użyciem wstrząsnąć. Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, po otwarciu
w lodówce. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Organiczny sok z aloesu bez konserwantów, nie
filtrowany, nie rekonstruowany z proszku, nie z koncentratu,
Kraj pochodzenia : Meksyk
Co zawiera w
sobie aloes?
-substancje mineralne tj. wapń, magnez,
fosfor, sód, cynk, żelazo, mangan, potas, chrom i miedź
-witaminy: wszystkie z grupy B( w tym trochę
B12 co nie zdarza się u roślin ), wit. C, beta karoten, cholina i kwas
foliowy
-aminokwasy : 9 /10
podstawowych aminokwasów dietetycznych
-nienasycone kwasy tłuszczowe
-substancje przeciwbólowe: lupeol, czyli
naturalny kwas salicylowy i mleczan magnezowy
-substancje przeciwzapalne: bradykinaza,
beta-sitosterol, kampesteol
-substancje
przeciwbakteryjne:kwas cynamonowy, lupeol, fenole, związki
siarkowe
-pochodne antrachinonowe:
spośród nich jedynie aloina i emodyna (jak już pisałam wcześniej) mają
niekorzystne działanie
-enzymy
(wpływają na reakcje katabolityczne w naszym organiźmie): peroksydaza,
allilaza, katalaza, lipaza, celulaza, karboksypeptydaza, amylaza zasadowa,
fosfataza i inne
-biostymulatory:
pochodne niektórych witamin
-ligniny: mają znakomite właściwości
penetrujące naszą skórę
-spaoniny:
związki mające działanie odkażające, ściągające i...myjące!:) Dzięki nim
powstają mydła aloesowe
-cukry:
największą grupą są mukopolisacharydy, a także monosacharydy, czyli glukoza i
fruktoza ( są podstawowym źródłem energii).
- woda jest jej aż 95%, więc
można uznać, że aloes jest naturalnym źródłem czystej wody tak niezbędnej do
życia!
Zapraszamy do zakupu!