Szczególnie polecany:
- przy uzupełnianiu zawartości witaminy
C
- jako antyoksydant
- przy nawilżaniu i uelastycznianiu
skóry
- jako bogate źródło witamin i
mikroelementów
Acerola to przypominające wiśnię drzewo, które spotkać możemy przede wszystkim na terenie Ameryki Północnej. Zależnie od
odmiany, ich owoce osiągają wielkość od 1 do 3 cm. Sok z Aceroli to
prawdziwa bomba witaminowa. Jeden owoc tej rośliny zawiera tyle
witaminy C, co kilogram cytryn. Oprócz tego zawiera witaminę
A, B1, B2, niacynę PP, białko, żelazo, wapń, mangan, fosfor,
magnez i kwas jabłkowy.
Sok z Aceroli wspiera podnoszenie
odporności. Jego zażywanie jest szczególnie pomocne w
okresach wzmożonej zachorowalności na grypę i przeziębienie. Ze
względu na wysoką zawartość witaminy C, jest uznawany za silny
antyoksydant. Wspiera proces działania antyulteniaczy, a co za tym
idzie pomaga w hamowaniu procesu starzenia.
Acerola reguluje działanie nerek i
wątroby. Owoce tej rośliny bardzo korzystnie wpływają na pracę układu trawiennego oraz układu moczowego, mają lekkie działanie moczopędne, dzięki czemu wspomagają walkę z wieloma schorzeniami.
Informacje o producencie:
EkoMedica
to marka firmy JaRo-Pol, która powstała w 2001 r. „Naturalnie
Znaczy Zdrowo” - to motto firmy, które wskazuje, że
wszystkie produkty są wytwarzane na bazie naturalnych składników,
dzięki czemu są całkowicie bezpieczne i bardzo korzystne dla
zdrowia. Pod banderą EkoMedica znaleźć można najróżniejsze
wyroby o działaniu leczniczym: soki, tabletki, specjalne produkty
spożywcze, a nawet kosmetyki. Ta firma to połączenie naturalnej,
tradycyjnej medycyny z najnowszymi technologiami. Szczyci się
zaufaniem klientów, a to chyba najlepsza rekomendacja.
Zawartość opakowania:
- 250 ml płynu
- 500 ml płynu
Skład:
sok z owoców aceroli,
bez konserwantów, bez dodatku cukru, zawiera naturalnie
występujące cukry.
Przechowywanie:
Po otwarciu produkt
należy przechowywać w lodówce
Sposób użycia:
2 razy
dziennie 25 ml pół godziny przed posiłkiem
Uwagi:
- po otwarciu należy zużyć płyn w
ciągu 21 dni
- przed użyciem wstrząsnąć – osad
jest zjawiskiem naturalnym
- produkt może się nieznacznie różnić
kolorem i smakiem w zależności od partii