Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SOK MANGOSTAN 100% ORYGINAŁ Z USA !!!

25-02-2012, 14:46
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 140 zł      Aktualna cena: 140 zł     
Użytkownik kasiapiotr32
numer aukcji: 2060861259
Miejscowość LUBLINIEC
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 33   
Koniec: 30-01-2012 12:35:45
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

UWAGA NOWA DOSTAWA:

OD TERAZ W SPRZEDAŻY SOK MANGOSTAN 100%   TYLKO W BUTELKACH O POJEMNOŚCI 1000 ML

NOWOŚĆ: PRÓCZ SOKU MANGOSTAN W SPRZEDAŻY MAMY RÓWNIEŻ 100% SOKI GOJI , ACAI I NONI W BUTELKACH O POJEMNOŚCI 1000 ML NA INNYCH AUKCJACH ZAPRASZAM!!!!!!!!!!

UWAGA !!!  Promocja tylko do końca stycznia 2012 - cena 1 butelki 140 zł

Mangostan, to egzotyczny owoc pochodzący z Azji Południowo Wschodniej wielkości mandarynki, z grubą skórką o intensywnej fioletowej barwie. Wewnątrz kryje się biały delikatny miąższ stanowiący splot aromatów charakterystycznych zarówno dla ananasa, brzoskwini, jak i pomarańczy. Owoc mangostanu uważny jest za jeden z najsmaczniejszych owoców na świecie. Skórka owocu, pomimo, że nie jest spożywana, zawiera najwięcej zdrowotnych składników, dlatego też używa się jej zarówno do produkcji soków, jak również suszy się ją, po to, by później sproszkować i używać jako lek na przeróżne dolegliwości.

Właściwości zdrowotne owocu mangostanu poznano dzięki tradycyjnej medycynie azjatyckiej, gdzie owoc ten używany jest od wieków w wielu problemach zdrowotnych.

Suszona i sproszkowana skórka owocu używana była przez tubylców jako doskonałe lekarstwo na wszelkie infekcje skórne, a ekstrakt z owocu wykorzystywano zaś do obniżenia temperatury ciała, w problemach żołądkowo - jelitowych, a także w wielu innych schorzeniach.

Współczesne badania naukowe rozszerzyły zakres zastosowań mangostanu. Dr James Duke - amerykański etnobotanik, jeden z wielkich autorytetów pracujących przez lata nad tematem związanym ze zdrowotnym działaniem owocu mangostanu dowiódł zastosowanie owocu aż w 138 oddzielnych przypadkach takich jak : choroby reumatyczne, dyskopatie, toczeń rumieniowaty układowy, przewlekłe bóle, migreny, choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy, neuropatia, silna depresja, choroba Crohna i zapalenie okrężnicy, nowotwory, choroby sercowo naczyniowe i nadciśnienie, infekcje wirusowe, bakteryjne, infekcje jamy ustnej, infekcje grzybicze, guzki krwawnicze, cukrzyca, mukowiscydoza, nowotwory, zaburzenia nastroju po menopauzie i zespołu napięcia przed miesiączkowego, łuszczyca, poważne reakcje alergiczne i wiele innych.

Inny znany amerykański naukowiec i lekarz dr Frederic Templeman używał soku z mangostanu w następujących schorzeniach: reflux żołądkowo - przełykowy, niestrawność z nadkwasotą treści żołądkowej, zapalenie stawów, fibromialgia, przemęczenie, depresje, astma, zapalenie schyłku jelita grubego, zaburzenia snu, bóle mięśni i stawów , zapalenie ucha wewnętrznego , łojotok, wysypki, zapalenie skóry, alergiczne stany górnych dróg oddechowych i wiele innych. Swoje niebywałe właściwości lecznicze mangostan zawdzięcza zawartym w nim , najefektywniejszym spośród naturalnych antyoksydantów - ksantynom tj. grupie silnych związków roślinnych o właściwościach leczniczych. Zawiera ich aż 40 na 200, jakie występują w przyrodzie. Dzięki nim owoc mangostanu uważany jest za najcenniejsze źródło naturalnych antyoksydantów należących do najskuteczniejszych "wymiataczy" wolnych rodników, które jak wiadomo, odpowiedzialne są zarówno za proces starzenia organizmu, jak i za całe jego zdrowie. Najbardziej skuteczne ksantyny zawarte w owocu, to alfa ksantyny i gamma ksantyny, mają znaczący wpływ na układ sercowo naczyniowy, są naturalnymi antybiotykami i mają właściwości antywirusowe i przeciwzapalne.

Ksantony, to nie jedyne składniki mangostanu. Dodatkowo owoc ten bogaty jest w polifenole i katechiny - silne antyoksydanty o właściwościach zmniejszających ryzyko wystąpienia nowotworu, polisacharydy - o działaniu antybakteryjnym i antygrzybiczym, a także błonnik i wiele innych cennych mikroelementów, takich jak: potas, fosfor, wapń, żelazo oraz witamin B1, B2, B6 i C.

Bogata i niezwykła kompozycja składników odżywczych zawartych w soku z owoców mangostanu tłumaczy jego wszechstronne zastosowanie i dobroczynne działanie na organizm:

  • antylipemiczne (obniża LDL)
  • antyhypertensyjne (obniża ciśnienie tętnicze)
  • zapobiegające miażdżycy
  • kardioprotekcyjne (chroni mięsień sercowy)
  • hipoglikemiczne (obniżający poziom cukru we krwi)
  • zmniejszające otyłość (naturalna utrata masy ciała)
  • działanie przeciw parkinsonizmowi i chorobie Alzheimera, korzystny w innych postaciach otępienia
  • przeciwdepresyjne, przeciwlękowe, w tej samej kategorii botanicznej jak dziurawiec
  • przeciwgrzybicze
  • przeciwbakteryjne
  • przeciwwirusowe, stosowane do leczenia zapaleń skóry, zakażeń ran, grzybicy wywołanej przez dermatofity, korzystnie działa w leczeniu trądziku
  • przeciwzapalne
  • immunostymulujące
  • zapobiegające jaskrze i zaćmie
  • przeciwnowotworowe

Sok z mangostanu jest 100% sokiem pozyskiwanym ze świeżych, dojrzałych owoców - nie jest rozcieńczany i nie zawiera dodatków smakowych. Jest w 100% bezpieczny, a spożywanie go nie przynosi żadnych skutków ubocznych.

Dawkowanie:
30 ml rano i wieczorem (60ml dziennie) jako dodatek do posiłku - nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia

Sok z owocu mangostanu wspomaga leczenie i stanowi element profilaktyki zdrowia.

noni_sok_leczy.jpg

noni_kohun_03.jpg

 

 

 

 

 

 

Nasz produkt dostępny jest w aptekach, sklepach zielarskich i hurtowniach
farmaceutycznych w całym kraju.