Sok jabłkowy Wartość odżywcza: zawiera witaminę PP, C oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń i fruktozę. Wartość profilaktyczna i zdrowotna:działa korzystnie na serce, obniża poziom cholesterolu we krwi, obniża ciśnienie tętnicze krwi, stabilizuje poziom cukru we krwi, zmniejsza apetyt,działa przeciwwirusowe,stosowany jest w leczeniu anemii, artretyzmu, bezsenności,bólów żołądkowych,dolegliwości oskrzeli,infekcji jelitowych,miażdżycy,nadciśnienia tętniczego, opryszczki.Jest to produkt ekologiczny otrzymany z jabłek prosto zerwanych z drzewa.Nie zawiera konserwantów ani słodzików,jest słodzony cukrem który zabezpiecza go przed psuciem się w temp.pokojowej.Sok jaki oferuję jest otrzymywany bezpośrednio z owoców.W odróżnieniu od soków oferowanych w sklepach i budkach warzywnych nie jest rozwodniony,nie posiada dodatku w postaci kwasku cytrynowego który jest szkodliwą substancją ponieważ jest otrzymywany chemicznie.Produkt może mieć zastosowanie do różnych celów np.do kisieli,lub jako doskonały dodatek przy sporządzaniu galaretek robionych na bazie naturalnych soków owocowych. polecam bardzo ten sok państwu.