Naturalnie mętny, tłoczony z całych owoców, niesłodzony i niekonserwowany, dzięki opakowaniu typu bag in box zachowuje walory smakowe nawet do 30 dni po otwarciu.
Sok z cytryny zawiera przede wszystkim dużo witaminy C, dzięki czemu pomaga we wzmocnieniu naszej odporności na wszelkie infekcje, stając się w ten sposób skutecznym środkiem przeciwko przeziębieniom i grypie. Zawiera witaminy B1, B6, B9, potas, wapń i inne składniki biologicznie czynne, takie jak: olejki lotne, limonen, cytrol, kumarynę i bioflawonoidy. Sok z cytryny wspomaga również pracę układu pokarmowego, likwiduje zgagę i nudności, leczy zaparcia i reguluje poziom cholesterolu.
Naturalny sok jabłkowy dzięki zawartości polifenoli, silnych przeciwutleniaczy, neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników, zapobiegając tym samym powstawaniu nowotworów oraz przedwczesnemu starzeniu się skóry. Działa korzystnie na serce, oczyszcza i regeneruje organizm. Obniża cholesterol, zawartość cukru we krwi i ciśnienie tętnicze. Jest naturalnie mętny, a więc bogaty w błonnik, który zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.
Skład: sok z jabłka 90%, sok z cytryny 10%, bezpośrednio tłoczony, pasteryzowany.