Sok z kłączy kurkumy
100% naturalny sok z kurkumy z certyfikatem!
Certyfikat:
Produkt pochodzi z upraw ekologicznych. Kontrola w Polsce: Cobico Sp. z o.o. PL-EKO-03 Certyfikat można zobaczyć: Certyfikat 2[zasłonięte]014-20
Co oznacza certyfikat PL-EKO-03? Każdy ekologiczny produkt musi przejść procedurę zgodności w jednostce certyfikacyjnej wyznaczonej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Oznacza to, że nasza firma przedstawiła dokumenty potwierdzające pochodzenie ekologiczne produktu (produkt pochodzi z upraw ekologicznych i jest produktem ekologicznycm) oraz spełnia warunki w zakresie przechowywania i dystrybucji. Innymi słowy, żaden certyfikat ekologiczny, pochodzący z innego kraju nie jest ważny dopóki nie przejdzie procedury jak wyżej. Każdy ekologiczny produkt powinien mieć na etykiecie symbol jednostki certyfikacyjnej oraz unijne logo produktu ekologicznego
Kurkuma (curcuma longa) jest pomarańczowożółtą przyprawą o doskonałych właściwościach przeciwutleniających oraz przeciwzapalnych. Znany jest od wieków wytwarzany jest na wyspie Jawa. Na wyspie Jawa sok ten uważany jest za eliksir życia . Sok z kurkumy jest stosowany od niepamiętnych czasów przez mieszkańców Południowo-wschodniej Azji.
Sok z kurkumy a sproszkowana kurkuma
Naturalny i świeży sok jest najkompletniejszą i najbardziej aktywną formą kurkumy zdatną do spożycia.
Głównym składnikiem kurkumy jest kurkumina związek bioaktywny o silnym działaniu przeciwzapalnym i przeciwutleniającym.
Aby kurkumina mogła być właściwie przyswojona przez organizm, do sproszkowanej kurkumy dodać należy pieprz lub piperynę (składnik aktywny czarnego pieprzu). Składniki te nie zawsze są jednak tolerowane przez nasz układ trawienny oraz żołądek.
Olejki eteryczne zawarte w tym napoju aktywują wydajne przyswajanie kurkuminy przez organizm, dzięki czemu nie ma konieczności dodawania do niego pieprzu (lub piperyny).
Sproszkowana kurkuma przygotowywana jest z wysuszonych kłączy kurkumy i z uwagi na ten fakt nie zawiera w sobie olejków eterycznych.
Organiczny sok z kurkumy
Herbalyes Kurkuma sok to stuprocentowy, wysokiej jakości sok z kurkumy zawierający odpowiednio zachowane składniki aktywne. To sok wyciskany ze świeżych kłączy kurkumy rosnących na obszarach, gdzie do wspomagania upraw nie są stosowane pestycydy zagrażające środowisku.
Rzeczony sok okrzyknięto jedynym w swoim rodzaju, głównie z uwagi na jego kompozycję (świeża kurkuma) oraz nowoczesną technikę wyciskania, która pozwala na zachowanie zawartych w niej fitoskładników oraz składników aktywnych, takich jak kurkumina, olejki eteryczne, itp.
Odróżnia to sok z kurkumy od kurkumy sproszkowanej, która nie zawiera olejków eterycznych.
Wszelkie substancje, które mogłyby mieć negatywny wpływ na wytwarzany sok z kurkumy nie są stosowane w procesie produkcji oraz pakowania produktu. Oznacza to całkowitą rezygnację producenta ze stosowania:
Sok z kurkumy to nie suplement diety ani lekarstwo, a bogaty w składniki odżywcze naturalny sok, którego skład w znacznym stopniu odpowiada składowi świeżych kłączy kurkumy.
Sok ten charakteryzuje się odświeżającym, stymulującym oraz pikantnym smakiem.
Opakowanie (butelka z przyciemnianego szkła o pojemności 250 ml) chroni zawartość przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych.
Zawartość:
Składniki:
-
wodny wyciąg z kurkumy (curcuma longa)*,
-
naturalny sok z kurkumy (curcuma longa)*,
-
środek zakwaszający: organiczny kwasek cytrynowy.
(*) pochodzący z upraw organicznych kontrolowanych przez PL-EKO-03
Zalecenia dotyczące spożywania soku
-
Zażywać 15 ml (jedną łyżkę stołową) soku z kurkumy dziennie. Substancję spożywać można w formie skoncentrowanej lub po rozpuszczeniu w wodzie, niesłodzonym soku owocowym.
-
Zaleca się spożywanie soku z rana na czczo, na 15-30 minut przed śniadaniem.
-
Przed spożyciem wstrząsnąć butelką.
-
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w przeciągu miesiąca.
Herbalyes Kurkuma 100% sok to:
-
100 % wysokiej jakości soku z kurkumy
-
bez dodatku środków konserwujących oraz wzmacniaczy chemicznych
-
bogate źródło naturalnych przeciwutleniaczy
-
substancja o silnym działaniu przeciwzapalnym
|