Sok Aloe Ferox - Aloes uzbrojony 1L. NatVita
Odmiana o wyjątkowo korzystnych właściwościach
Aloes i jego właściwości lecznicze doceniane były już starożytności w Chinach, Egipcie, czy Babilonie, praktycznie wszędzie gdzie panuje gorący klimat. Aloes pochodzi z południowej Afryki i do dzisiaj znanych jest około jego wiele gatunków, nie wszystkie jednak mają równie tak dobry wpływ na nasz organizm.
Wśród tych odmian, które posiadają dobroczynne właściwości na czoło wysuwa się właśnie Aloes Forex, inaczej aloes uzbrojony czy aloes dziki.
Gatunek ten ma czerwone kwiaty, pień przypominający palmę i grube, zielone liście, które to właśnie są źródłem całego bogactwa korzystnie wpływających na zdrowie elementów.
Sok z dzikiego aloesu to przede wszystkim źródło błonnika pokarmowego, który pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, dlatego sok z aloesu sprawdza się przy zgadze, niestrawności, bólach brzucha i chorobach jelit.
Sok z dzikiego aloesu zawiera także aminokwasy, białka, enzymy, witaminy i liczne minerały.
Systematycznie stosowany pozytywnie wpływa na układ odpornościowy.
Pozyskiwany z całego liścia
Istnieją różne metody pozyskiwania soku z aloesu, najlepszą jest przetwarzanie całego liścia wraz ze skórą, w której znajduje się duża część składników o dobroczynnym dla organizmu działaniu, te składniki zostałyby bezpowrotnie utracone wraz z usunięciem skóry.
Sok NatVita Aloes Ferox powstaje w procesie wyciskania całych liści dzikiego aloesu, dlatego zachowuje liczne, cenne składniki, które skutecznie wspierają funkcjonowanie organizmu a szczególnie układ trawienny.
.
Sposób użycia
Sok 100% NatVita Aloes Ferox powinien być stosowany systematycznie w celu uzyskania najlepszych efektów, najlepiej 2 razy dziennie (rano i wieczorem) po 50 ml.
Sok przechowywać należy w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, po otwarciu butelki sok należy przechowywać w lodówce.
Rezultaty nie są gwarantowane, mogą się różnić w zależności od predyspozycji osoby zażywającej. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.