Sok Acai BIO 500ml
Do każdego zmówienia dodajemy ulotkę informacyjną: czym jest yerba mate, jej właściwości, jak mate przygotować oraz jak przeprowadzić profesjonalne currado tykwy.
SOK Z JAGÓD ACAI: Jagody Acai pochodzą z drzewa palmowego rosnącego w Amazonii. Klimat lokalnej roślinności gwarantuje ich najwyższą jakość. Owoce Acai są spożywane przez rdzennych mieszkańców Amazonii, aby ustabilizować swoje zdrowie.
Acai BIO to 100 % soku z owoców acai – z wyglądu przypominających borówkę amerykańską, rosnących w dzikich brazylijskich lasach deszczowych. Owoce mają więcej antyoksydantów niż czerwone winogrona oraz witaminy A, B1, B2, B3, E, C, fosfor, magnez, wapń, potas, białko, niezbędne kwasy tłuszczowe takie jak Omega-3, Omega-6, wszystkie niezbędne aminokwasy, jak również enzymy odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie komórek.
Korzyści zdrowotne soku Acai to:
- wspomaga odchudzanie;
- poprawia jasność umysłu;
- posiada wysoką zawartość przeciwutleniaczy;
- zapobiega przedwczesnemu starzeniu;
- pomaga zwiększyć poziom energii;
- pomaga wzmocnić układ odpornościowy.
Właściwości soku Acai:
- Ciemno purpurowe jagody Acai (Euterpe oleracea) zawierają do 33 razy więcej przeciwutleniaczy niż czerwone wino z winogron, te niesamowite owoce są tradycyjnie stosowane w celu zwiększenia energii, wytrzymałości, żywotności oraz zachowania zdrowego trybu życia;
- niesamowite owoce Acai, są uważane za jedne z najzdrowszych roślin na Ziemi;
- Acai doskonale się sprawdza w kuracjach odchudzających i poprawiających wygląd, jagody te zostały przedstawione przez, znaną w Stanach Zjednoczonych, dziennikarkę Ophrę Winfrey, która udowodniła działanie Acai, zrzucając w krótkim czasie zbędne kilogramy, poprawiając wygląd swojej skóry i sylwetki.
Sposób spożycia: Sok z Jagód Acai powinien być spożywany regularnie. Dorośli powinni przyjmować 30 ml dwa razy dziennie przed posiłkiem. Dzieci 15-20 ml w ciągu dnia, najlepiej pół godziny przed posiłkiem. Przed użyciem wstrząsnąć.
Wartość odżywcza w 100ml produktu: Wartość energetyczna 197 kJ (47,5 kcal) Tłuszcz 4,7g - w tym kwasy nasycone 1,2g - w tym kwasy nienasycone 2,9g Węglowodany 0,2 g Błonnik 5,9 g Białko 1,1 g
Składniki: 100% soku z jagód acai Masa netto 500ml
Kraj pochodzenia: Niemcy Producent: BIO – SENTIO Zum Rennplatz 6 49401 Damme
Importer: SMART CAFE 05-420 Józefów ul. Różana 7
Termin przydatności do spożycia znajduje się na nakrętce. Należy spożyć w ciągu 4 tygodni od momentu otwarcia. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
O Yerba Mate
|
wysuszone liście ostrokrzewu paragwajskiego (Ilex Paraguariensis). Jest to odkrycie Indian z plemienia Guarani. W dzisiejszych czasach jest tradycyjnym napojem Ameryki Południowej (Argentyna, Paragwaj, Brazylia, Urugwaj), jednak dzięki swoim właściwościom staje się coraz bardziej popularna na całym świecie, także u nas w Polsce
|
Picie mate jest swoistym "rytuałem". Tradycyjnie Yerba Mate pije się w naczynkach tzw. materkach (matero), wykonanych z owocu tykwy,
|
|
|
przez bombillę - metalową słomkę, bardzo często posrebrzaną lub pozłacaną. Niektóre bombille są wykonane z czystego złota, srebra lub innego szlachetnego metalu. |
W czym pomaga codziennie picie Yerba Mate?
- naturalnie pobudza ciało i umysł,
- likwiduje objawy zmęczenia, rozluźnia,
- podnosi sprawność fizyczną, intelektualną, poprawia koncentrację,
- zwiększa zdolność odpornościową organizmu,
- zalecana jest do spożywania jako napój zawierający substancje odżywcze i zdrowotne, może sprawić, że chociaż jesteśmy głodni, to czujemy się nasyceni (zalecana przy odchudzaniu)
- wykorzystywana jest w medycynie jako stymulator Centralnego Ośrodka Nerwowego,
- reguluje przemianę materii, ułatwia trawienie pokarmów, odbudowuje zniszczone tkanki żołądka i jelit,
- stymuluje osłabiony, zmęczony system nerwowy, likwiduje podenerwowanie
Yerba Mate jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Yerba Mate zawiera:
- z grupy ksantyn - MATEINY, które stymulują Centralny Układ Nerwowy (pobudzają), nie powodując uzależnienia
- witaminę A (konieczną do prawidłowego wzrostu, uodparniającej organizm przeciw infekcjom, polepszającą wzrok)
- witaminę B1 (niezbędnej do utrzymania prawidłowego stanu układu nerwowego, ułatwiająca trawienia)
- witaminę B2 (wzmacniającą włosy),
- witaminę C (środek antytoksyczny, wzmacniający zęby, zwiększający ilość czerwonych krwinek),
- żelazo (konieczne do utrzymania normalnego poziomu sprawności fizycznej),
- sód, potas, wapń (wzmacniające kości i zęby),
- magnez , krzem, fosforany, siarkę, kwas chlorowodorowy, chlorofil, cholinę, inozytol.
Tradycyjny sposób przyrządzania Yerba Mate: 1. Nasyp do 3/4 objętości naczynia, susz Yerba Mate i przykryj ręką górną część naczynia. 2. Odwróć naczynie i wstrząśnij tak by pył z suszu znalazł się na ręce. 3. Delikatnie odwróć naczynie, tak by zawartość nie zmieniła swojego położenia. 4. Wsadź bombillę i zalej wodą o temp. 70-80C 5. Czekaj 2-3 minuty i pij przez bombillę powoli, pamiętając o tym by nie mieszać naparu.
Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o Yerba Mate, jej właściwościach, gatunkach i przyrządzaniu oraz poznać opinie innych osób, które piją mate to najwięcej się dowiesz odwiedzając jakieś forum o yerba mate lub jedną z wielu stron informacyjnych dedykowanych temu produktowi w internecie.
Zobacz koniecznie nasze komentarze
|