W XIX wieku owoc aronii trafiła do Europy z Ameryki Północnej gdzie rozpowszechniła się jako roślina owocowa i ozdobna. Jednak jej prozdrowotne znaczenie zostało odkryte stosunkowo niedawno. W różnych miejscach na świecie, w tym również w Polsce prowadzono szereg badań naukowych, które potwierdziły dobroczynny wpływ tego owocu w formie soku z aronii na nasze zdrowie.
Owoce aronii zawdzięczają swoje właściwości bioflawonoidom i rutynie. Te właśnie składniki zapewniają dobrą kondycję naczyniom krwionośnym. W Pomorskiej Akademii Medycznej, oraz Klinice Kardiologii AM w Warszawie, udowodniono, że wyciąg z tego owocu pozwala dość skutecznie regulować nadciśnienie tętnicze i zapobiega odkładaniu się cholesterolu w ściankach tętnic. Sok z owoców Aronii zawiera antocyjany – związki zwalczające wolne rodniki. Są źródłem witamin: A, C, E, P i biopierwiastków, a także błonnika i pektyny oraz makro i mikroelementów.
Przeznaczenie: w chorobach naczyniowych i serca, zapobiega odkładaniu się cholesterolu w ściankach tętnic, w zwalczaniu wolnych rodników.
Dawkowanie: Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem.
Skład: Aronia sok 100%. Bez konserwantów. Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok z Aronii może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii.
Przechowywanie: Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.
Masa netto: 500g
Produkt najlepiej spożyć przed
05.2016