Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Sok żurawinowy 1l dziąsła, drogi moczowe, 10zł UPS

23-01-2012, 11:11
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 58 zł     
Użytkownik nomak_pl
numer aukcji: 2039707337
Miejscowość Orzesze
Wyświetleń: 42   
Koniec: 23-01-2012 11:11:40
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

NOMAK

ul. Jaśkowicka 20 d
43-180 Orzesze

 

NOMAK
PKO BP SA ORZESZE
71 1020 [zasłonięte] 2[zasłonięte]5280002 [zasłonięte] 027920
 

 

PRZESYŁKA KURIERSKA

Pobranie

powyżej 10 pozytywnych komentarzy

Kupując za 300zł przesyłka  gratis
 
 
 


 

 
Ciesze się ,że mogę państwu zaoferować wysokowartościowy produkt z owoców żurawiny.

    
 
100% SOK ŻURAWINOWY
 
poj. 1000ml ,butelka szkło.
 
 Żurawina wielkoowocowa

Możliwe zastosowania
• infekcje dróg moczowych,
• choroby układu krążenia,
• choroby dziąseł i przyzębia,
• infekcje bakteryjne i grzybicze,
• wzmocnienie odporności,
• awitaminoza, przemęczenie,
• paradontoza,
• wyczerpanie,
• osłabienie wiosenne,
• osłabienie funkcji żołądka
i jelit (np. wrzody),
• pobyt w szpitalu.
 
 
Informacje ogólne
 
 
Żurawina od niepamiętnych czasów uważana była za ważny składnik diety mający duży wpływ na poprawę zdrowia. W farmacji znalazła zastosowanie żurawina wielkoowocowa (vaccinium macrocarpon)*. Do tej pory oznaczone aktywne składniki żurawiny to: kwas cytrynowy kwas chinowy, kwas jabłkowy, kwas benzoesowy, fruktoza, witamina C, A, B I, B2, flawonoidy,kwercytyna, kemferol, antocyjany, cyjanidyna, delfinindyna, peonidyna, malwidyna, flawonole,taniny i glikozydy flawonowe.
 
 
Infekcje dróg moczowych
 
 
Infekcje dróg moczowych wywołują najczęściej bakterie Escherichia coli (E. coli) osadzające się w drogach moczowych gdzie powodują stany zapalne. Żurawina zmniejsza przyczepność bakterii E. coli do ścianek dróg moczowych, jednocześnie obniżając poziom tych bakterii w moczu.Pomaga też zapobiegać infekcjom pęcherza moczowego w przypadku osób mających problemy z jego opróżnianiem np. choroba prostaty. Żurawina przynosi także korzyści osobom po operacjach urologicznych, z założonym cewnikiem lub z zaburzeniami neurologicznymi (np. po udarze, wylewie czy urazie kręgosłupa), gdzie ryzyko powstania infekcji jest bardzo duże.
W przypadku skłonności do infekcji dróg moczowych zaleca się przyjmowanie żurawiny w celu zapobiegania ewentualnym ich nawrotom. Dodatkowo żurawina zapobiega przykremu zapachowi moczu.
 
 
Choroby serca
 
 
Żurawina zawiera szeroki wachlarz flawonoidów. Naukowcy wykazali, iż te związki o właściwościach antyoksydacyjnych mają zdolność do zmniejszenia tempa tworzenia się zakrzepów krwi oraz wywierają korzystny wpływ na rozszerzanie się naczyń krwionośnych.
Zapobiegaj
ą one też
  
utlenianiu się cholesterolu, co w dużym stopniu zmniejsza ryzyko powstawania zmian miażdżycowych i zatykaniu się naczyń krwionośnych. W badaniach wykazano, iż spożywanie szklanki
czystego soku ze świeżej żurawiny wielkoowocowej przez 3 miesiące znacząco podnosi poziom dobrego cholesterolu (HDL). W niektórych badaniach nawet o 10% co oznacza (biorąc pod uwagę statystykę epidemiologiczną) spadek ryzyka chorób serca o 40%.
 
 
Profilaktyka chorób wrzodowych
 
 
Próby in vitro wykazały iż aktywne związki zawarte w żurawinie (taniny) powstrzymują niektóre z bakterii będących przyczyną powstawania wrzodów od zagnieżdżania się w ściankach żołądka.
Badania prowadzone na trzech różnych łańcuchach Helicobacter pyroli wykazały, że związki zawarte w żurawinie powstrzymują osadzanie się tej bakterii na śluzie żołądka. Wykazano także,
  
że żurawina zawiera związki powstrzymujące rozwój innych szkodliwych bakterii przewodu pokarmowego a jednocześnie promuje rozwój dobrych bakterii, zwiększając populacje dobrej flory bakteryjnej Lactobacillus fermentum nawet 25-krotnie.

 
Choroby dziąseł i przyzębia

  
Wykazano, iż żurawina może zmniejszać prawie o 60% zdolność osadzania się najczęściej spotykanych szkodliwych bakterii w jamie ustnej. Spożywanie żurawiny i regularne płukanie nią
  
jamy ustnej pomaga zredukować ilość patogennych bakterii w jamie ustnej i zmniejszyć
  
zapadalność na choroby dziąseł i przyzębia.
 
  
Inne możliwe zastosowania

  
Z doświadczeń laboratoryjnych na wyizolowanych komórkach mózgowych zwierząt dotkniętych
symulowanym wylewem lub udarem wynika, iż wyciąg z żurawiny obniża śmiertelność tych komórek o 50% w porównaniu do komórek, których nie poddano wcześniej działaniu ekstraktu z żurawiny przed symulowanym udarem lub wylewem.
Może to oznaczać ewentualnie potencjalne działanie żurawiny zmniejszające negatywne skutki udaru lub wylewu krwi do mózgu.

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Paneleallepanele allegro




 
 

Sok żurawinowy 1l dziąsła, drogi moczowe, 10zł UPS