Kiełki soi to doskonałe źródło białka, witamin A, B, C i K oraz fosforu, miedzi, potasu, żelaza, manganu i magnezu. Są również bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe. Regularne ich spożywanie ma dobroczynny wpływ na cerę, koi nerwy, dodaje energii i apetytu. Pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu oraz ciśnienie krwi. Jako bogate źródłofitoestrogenów polecane są kobietom w okresie menopauzy. Posiadają właściwości przeciwiażdżycowe , podwyższają odporność organizmu , mają działanie przeciwnowotworowe . Są produktem bezglutenowym .
Kiełków soi nie powinno się spożywać na surowo, lecz po lekkim podduszeniu (w wodzie lub na parze), co znacznie ułatwia ich przyswajalność i poprawia smak .
Należy je 3-4 razy dziennie płukać .
Czas namaczania nasion to 10-12 godzin .
Czas kiełkowania to 4-6 dni .
Licytujesz 1 opakowanie nasion o sprawdzonej zdolności kiełkowania .
Waga : 20g .
WAŻNE : KUPUJĄC NA KILKU AUKCJACH LUB KILKA PRZEDMIOTÓW POKRYWASZ
TYLKO JEDEN KOSZT WYSYŁKI UZALEŻNIONY OD WAGI PRZESYŁKI .
ZAPRASZAMY DO NASZEGO SKLEPU NA POZOSTAŁE AUKCJE
KLIKNIJ TUTAJ
|