EKOPANDA.pl Delikatesy ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
Tel. Kom: 798 [zasłonięte] 29 59
e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl
Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł
Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł
1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.
1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.
Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"
SOJA - nasiona na kiełki Ekologiczne 50g - Dary Natury
OPIS:
EKOLOGICZNE NASIONA NA KIEŁKI - SOJA
skład: nasiona soi smak: delikatne, lekko chrupiące
Kiełki soji zawierają dużo żelaza, wapnia, magnezu oraz składników mineralnych. Są źródłem witamin C, B1, B2, B6, A, PP. Są antyutleniaczem, dodają energii i apetytu. Działają uspokajająco na układ nerwowy.Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób:Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.