Soja nasiona na kiełki - 50 g
Kiełki soi (Glycine max) to wyśmienite źródło białka, witamin A, B, C i K oraz fosforu, miedzi, potasu, żelaza, manganu i magnezu. Są również bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe.
SOJA:
Kiełki soi (Glycine max) to wyśmienite źródło białka, witamin A, B, C i K oraz fosforu, miedzi, potasu, żelaza, manganu i magnezu. Są również bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe. Regularne ich spożywanie ma dobroczynny wpływ na cerę, koi nerwy, dodaje energii i apetytu. Pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu oraz ciśnienie krwi. Jako bogate źródło fitoestrogenów polecane są kobietom w okresie menopauzy.
Kiełków soi nie powinno się spożywać na surowo, lecz po lekkim podduszeniu (w wodzie lub na parze), co znacznie ułatwia ich przyswajalność i poprawia smak.
Należy je 3-4 razy dziennie płukać.
Czas namaczania nasion to 10-12 godzin.
Czas kiełkowania to 4-6 dni.
Gramatura: 50 g
KUPUJ NA WIELU AUKCJACH - OSZCZĘDZAJ NA PRZESYŁCE
Dlaczego warto kupować na naszych aukcjach:
- istniejemy od 2001 r., zdobyliśmy już renomę i zaufanie klientów, - wysyłamy rośliny zapakowane w taki sposób, by przetrwały podróż bez uszkodzeń, - proponujemy Ci dobrą, uczciwą transakcję. Doskonałe relacje wymagają czasu, dlatego nie przedkładamy jednorazowego zysku nad budowanie trwałych relacji, - szanujemy Twój czas, dlatego nieustannie poszukujemy nowych sposobów na to by współpraca z nami była prosta i przyjemna, - utrzymujemy stały kontakt z klientami i nie zapominamy mówić "Dziękuję".
|