Soja nasiona na kiełki - 500 g WYSYŁKA GRATIS!
Kod: 33062
SOJA:
Kiełki soi (Glycine max) to wyśmienite źródło białka, witamin
A, B, C i K oraz fosforu, miedzi, potasu, żelaza, manganu i magnezu. Są
również bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe. Regularne ich spożywanie
ma dobroczynny wpływ na cerę, koi nerwy, dodaje energii i apetytu.
Pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu oraz ciśnienie krwi. Jako
bogate źródło fitoestrogenów polecane są kobietom w okresie menopauzy.
Kiełków
soi nie powinno się spożywać na surowo, lecz po lekkim podduszeniu (w
wodzie lub na parze), co znacznie ułatwia ich przyswajalność i poprawia
smak .
Należy je 3-4 razy dziennie płukać .
Czas namaczania nasion to 10-12 godzin .
Czas kiełkowania to 4-6 dni .
Gramatura: 500 g
Kiełki soi (Glycine max) to wyśmienite źródło białka, witamin A, B, C i K oraz fosforu, miedzi, potasu, żelaza, manganu i magnezu. Są również bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe.
Drzewka
owocowe wysyłane są po 30 września według kolejności opłacania
zamówień. Wszystkie moje aukcje poza drzewkami owocowymi są wysyłane na
bieżąco, proszę zatem o nie łączenie zamówień dotyczących drzewek
owocowych z bylinami, różami, nasionami traw i krzewami owocowymi np. borówkami w doniczkach. Można natomiast łączyć aukcje z drzewkami owocowymi.
|