Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SOJA NASIONA 160G DIET-FOOD

23-05-2012, 14:32
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.10 zł     
Użytkownik mgolawski
numer aukcji: 2287675699
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 23   
Koniec: 18-05-2012 18:17:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostępne przez cały rok kiełki soi oprócz białka zawierają wiele innych, korzystnych dla organizmu mikroelementów takich jak: fosfor, żelazo, wapń czy potas. Jako jedne z nielicznych produktów kiełki soi bogate są także w fitozwiązki, które hamują wzrost komórek nowotworowych i zmniejszają możliwość wystąpienia raka piersi i raka narządów rodnych u kobiet. Pomocne są także podczas odchudzania. Przy tym, dodając kiełki do naszych potraw jedynie nieznacznie podnosimy ich wartość kaloryczną. 100 gram pędów z bambusa zawiera bowiem tyle samo kalorii co 10 tic-taców.
Mówi się, że kiełki są witaminową bombą. I nie bez powodu. Podczas kiełkowania zmagazynowane w nasionku składniki zamieniane są na łatwo przyswajalne przez organizm substancje- witaminy i minerały, odżywcze białka, enzymy i nienasycone kwasy tłuszczowe.
Kiełki są kopalnią cennych składników odżywczych a przy tym prawie nie mają kalorii. Zawarty w nich magnez i potas pomagają uporać się ze stresem i apatią a spora dawka witaminy C uodporni na infekcje. Można dodawać je do sałatek, zup, twarożku, posypywać nimi kanapki.
Najlepiej jeść je na surowo bo wtedy są najwartościowsze, tylko kiełki roślin strączkowych trzeba sparzyć wrzątkiem.