Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SOJA EKOLOGICZNA BIO 400 g - BIO PLANET

21-03-2012, 13:49
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5.51 zł     
Użytkownik grzesiug
numer aukcji: 2212082528
Miejscowość Tarnowskie Góry
Zostało sztuk: 6    Wyświetleń: 6   
Koniec: 15-04-2012 20:01:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

O mnie   |   Nasz sklep   |   Nasze aukcje   |   Komentarze   |   Zapytaj   |   Dodaj do ulubionych

kontakt

EKOPANDA.pl Delikatesy Ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
    Tel. Kom:798 [zasłonięte] 29 59                     e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl

wysyłka

Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł

Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł

platnosci

1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.

regulamin

1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.

Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"

SOJA Ekologiczna BIO 400 g-BIO PLANET


OPIS:

Soja to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Po raz pierwszy soja została opisana w chińskich rękopisach już w 2800 roku p.n.e. Ze względu na szerokie zastosowanie oraz właściwości odżywcze została okrzyknięta "wołowiną" Chin. Soja doskonale smakuje w daniach jednogarnkowych, a także pod postacią kiełków.

 

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jednostka certyfikująca AGRO BIO TEST Certyfikat PL-EKO-07

 

Przepis na soję zapiekaną w sosie beszamelowym:

Składniki: szklanka ziarna soi, 4 duże grzyby shitake, 1 cebula, 200 g masła, 0,5 l mleka, 5 łyżek mąki pełnoziarnistej pszennej, gałka muszkatołowa, sól morska, pieprz biały.

Sposób przygotowania:

Soję namaczamy w zimnej wodzie na noc. Następnie zalewamy świeżą wodą. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na wolnym ogniu ok. 90 min. W tym czasie przygotowywujemy grzyby oraz sos beszamelowy. Grzyby delikatnie oczyszczamy, usuwamy ogonki. Kapeluszcze kroimy w kostkę, cebulę szatkujemy. Podsmażamy wszystko na łyżce masła, lekko solimy. Sos beszamelowy: pozostałe masło rozpuszczamy w rondlu, wsypujemy powoli mąkę, jednocześnie intensywnie mieszając. Następnie dodajemy stopniowo mleko, pamiętając o ciągłym mieszaniu. W momencie jak sos zgęstnieje, dosypujemy szczyptę gałki muszkatołowej oraz pieprzu białego, solimy. W naczyniu żaroodpornym układamy soję, następnie grzyby z cebulką. Zalewamy wszystko sosem beszamelowym. Opcjonalnie możemy posypać potrawę startym serem mozzarella. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku przez ok. 30 min.

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna - 382 kcal (1597 kJ) 
Białko - 34,3 g 
Węglowodany- 17,0 g 
Tłuszcz- 19,6 g

   

Zobacz inne moje aukcje Pozostałe aukcje »
© Aplon