|
|
SOJA 1kg
Oprócz dużej ilości białka roślina ta jest źródłem węglowodanów i tłuszczów, w tym najzdrowszych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera też witaminy z grupy B oraz pierwiastki mineralne: potas, żelazo, magnez, fosfor i wapń. Regularne jedzenie soi obniża poziom tzw. złego cholesterolu nawet o 20 proc.
PASZTET SOJOWY
SKŁADNIKI 2 filiżanki ugotowanej soi, 50 dag pieczarek, 4 cebule, 3 jaja, 2 średniej wielkości selery, pietruszka, oliwa, przyprawy ziołowe, sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Umyte pieczarki kroimy i podsmażamy na czterech łyżkach oliwy. Dodajemy posiekane cebule i razem dusimy. Pietruszkę oraz seler myjemy, obieramy i gotujemy. Pieczarki, warzywa i soję mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy żółtka i przyprawy do smaku. Mieszamy. Na końcu delikatnie łączymy z ubitą na sztywno pianą. Masę wkładamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Pieczemy 30-40 minut. Podajemy na gorąco z surówką albo na zimno z sosem chrzanowym lub tatarskim.
kraj pochodzenia: Kanada
opakowanie: przezroczysta torebka foliowa z etykietą
Kategoria: kkondzikkfasoleikasze |