Nasiona na kiełki - soja 50 g.
Kiełki soi są bogatym źródłem białka, żelaza, wapnia, magnezu oraz witamin: C, B, A i PP. Są produktem bezglutenowym. Wpływają uspokajająco. Mają działanie przeciw nowotworowe. Kiełki można spożywać jako dodatek do kanapek, sałatek, twarożku, zup, sosów, farszów. Aby ułatwić ich trawienie najlepiej dodać je do potrawy pod koniec gotowania.
Sposób produkcji kiełków:
Wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Najlepsze efekty są przy używaniu trójpoziomowej kiełkownicy firmy Bio Natura.
Transport:
Na tej aukcji (i na innych posiadających ten wpis) koszt wysyłki jest jeden niezależny od ilości sprzedanych przedmiotów. Kupując na różnych aukcjach pakujemy wszystkie towary do jednej paczki i pobieramy jednorazową opłatę podaną w zakładce "Dostawa i płatność".
UWAGA!!! Jeżeli do paczki trafiają produkty o różnych kosztach wysyłki to obowiązujący i właściwy dla całej przesyłki jest koszt wyższy.
Moje aukcje
Uczyń Swoją przestrzeń piękniejszą!