Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SOCZEWICA ZIELONA Ekologiczna BIO 400g BIO PLANET

23-05-2012, 14:34
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8.59 zł      Najwyzsza cena licytacji: 8.59 zł     
Użytkownik grzesiug
numer aukcji: 2339468765
Miejscowość Tarnowskie Góry
Kupiono sztuk: 3    Zostało sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 11   
Koniec: 10-06-2012 12:32:55
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


kontakt

EKOPANDA.pl Delikatesy ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
Tel. Kom: 798 [zasłonięte] 29 59
e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl

wysyłka

Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł

Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł

platnosci

1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.

regulamin

1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.

Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"

SOCZEWICA ZIELONA BIO 400 g-BIO PLANET


OPIS:

Ekologiczna soczewica jest rośliną strączkową, niezwykle popularną w krajach arabskich. Jej walory jednak doceniane są coraz częściej w kuchniach europejskich. Soczewica zielona doskonale sprawdza się w daniach jednogarnkowych, jako dodatek do zup lub do kiełkowania. Wyjątkowe źródło oryginalnego smaku oraz bogactwa naturalnych wartości. Nie wymaga namaczania przed gotowaniem. Jej bardzo delikatny smak sprawia, iż jest znakomitym dodatkiem do zup, sałatek, zakąsek, dań z warzyw, gulaszu oraz do wyrobu puree i mielonych dań. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jednostka Certyfikująca AgroBIOTest, PL-EKO-07

Przepis na soczewicę w sosie imbirowo-cytrynowym:

Składniki: 200 g soczewicy, listek laurowy, oliwa z oliwek, 5 dymek, 3 ząbki czosnku, sok z jednej cytryny, świeże kłącze imbiru (ok. 5 cm), pomidory, śmietana, sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Soczewice dokładnie płuczemy, gotujemy z liściem laurowym. Wcześniejsze namoczenie na noc zapoczątkuje proces kiełkowania i sprawi, że soczewica będzie bardziej strawna i szybciej się ugotuje. Nie jest to jednak wymagane. Nie należy soczewicy solić podczas gotowania. Na patelni rozgrzewamy oliwę, blanszujemy pokrojone dymki i przeciśnięte przez praskę czosnek oraz imbir. Dodajemy sok z cytryny, poszatkowane pomidory oraz pozostałe przyprawy. Po 5 min dodajemy sos oraz śmietanę (ilość wg uznania) do soczewicy, dokładnie mieszamy. Podajemy posypane świeżą natką pietruszki lub kolendrą wraz z jajkami sadzonymi.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna - 338 kcal (1414 kJ)
Białko - 28,0 g
Węglowodany- 58,0 g
Tłuszcz- 0,1 g

Zobacz inne moje aukcje Pozostałe aukcje »
© Aplon