Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Soczewica zielona 400g BIO

10-07-2015, 18:57
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 9.30 zł     
Użytkownik e-marcin_com
numer aukcji: 5259223348
Miejscowość radzyń podlaski
Wyświetleń: 5   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
tel/fax: (83)[zasłonięte]352 11
kom: +48 [zasłonięte] 157 337
[zasłonięte]@bogutynmlyn.pl
GG: 936545
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24
21-300 Radzyń Podlaski
Zobacz mapę
 
Oferujemy Państwu płatność za pośrednictwem systemu PayU jak również przelew bankowy na nasze konto w mBanku.



Nr rachunku do wpłat:
30 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 449581

Odpowiednią formę płatności wybiorą Państwo w formularzu zaraz po zakupie na aukcji.
 
 

Kurier UPS

przedpłata - 20 pln do 29 kg

za pobraniem - 25 pln do 29 kg

 

POCZTEX Poczta Polska

przedpłata - 18 pln do 35 kg

za pobraniem - 22 pln do 35 kg

 
 

-Soczewica zielona 400g BIO

 

Ekologiczna soczewica jest rośliną strączkową, niezwykle popularną w krajach arabskich. Jej walory jednak doceniane są coraz częściej w kuchniach europejskich. Soczewica zielona doskonale sprawdza się w daniach jednogarnkowych, jako dodatek do zup lub do kiełkowania.

Przepis na soczewicę w sosie imbirowo-cytrynowym:

Składniki:

200 g soczewicy, listek laurowy, oliwa z oliwek, 5 dymek, 3 ząbki czosnku, sok z jednej cytryny, świeże kłącze imbiru (ok. 5 cm), pomidory, śmietana, sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Soczewice dokładnie płuczemy, gotujemy z liściem laurowym. Wcześniejsze namoczenie na noc zapoczątkuje proces kiełkowania i sprawi, że soczewica będzie bardziej strawna i szybciej się ugotuje. Nie jest to jednak wymagane. Nie należy soczewicy solić podczas gotowania. Na patelni rozgrzewamy oliwę, blanszujemy pokrojone dymki i przeciśnięte przez praskę czosnek oraz imbir. Dodajemy sok z cytryny, poszatkowane pomidory oraz pozostałe przyprawy. Po 5 min dodajemy sos oraz śmietanę (ilość wg uznania) do soczewicy, dokładnie mieszamy. Podajemy posypane świeżą natką pietruszki lub kolendrą wraz z jajkami sadzonymi.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna - 338 kcal (1414 kJ)
Białko - 28,0 g
Węglowodany- 58,0 g
Tłuszcz- 0,1 g