Nasiona na kiełki - soczewica (Lens culinaris) 20g
Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin: C, B1, B2, PP oraz wapnia, fosforu, żelaza, cynku, potasu, magnezu. Ze względu na zawartość kwasu foliowego są szczególnie polecane kobietom w ciąży. Delikatne w smaku nadają się zarówno do spożywania na surowo w sałatkach, do kanapek lub na ciepło do potraw z woka i patelni.
Sposób produkcji kiełków:
Wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Najlepsze efekty są przy używaniu trójpoziomowej kiełkownicy firmy Bio Natura.
Transport:
Na tej aukcji (i na innych posiadających ten wpis) koszt wysyłki jest jeden niezależny od ilości sprzedanych przedmiotów. Kupując na różnych aukcjach pakujemy wszystkie towary do jednej paczki i pobieramy jednorazową opłatę podaną w zakładce "Dostawa i płatność".
UWAGA!!! Jeżeli do paczki trafiają produkty o różnych kosztach wysyłki to obowiązujący i właściwy dla całej przesyłki jest koszt wyższy.
Moje aukcje
Uczyń Swoją przestrzeń piękniejszą!