Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Soczewica Dupuy BIO 500g. Najwyższa jakość!!!

22-06-2012, 6:22
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8 zł      Najwyzsza cena licytacji: 8 zł     
Użytkownik CzerwoneDrzewo
numer aukcji: 2410991918
Miejscowość Kraków
Kupiono sztuk: 2    Zostało sztuk: 18    Licytowało: 1    Wyświetleń: 9   
Koniec: 24-06-2012 22:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Telefon: 601 [zasłonięte] 937
Email: [zasłonięte]@papuamu.pl

Regulamin

1. Proszę dokładnie uzupełnić formularz wysyłki.
2. Proszę o dokonanie wpłaty na wskazany numer konta lub za pośrednictwem systemu płatności PayU. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro i numer wygranej aukcji.
3. W przypadku zamówienia większej ilości, proszę o kontakt mailowy. Koszt wysyłki zostanie obliczony indywidualnie.

Wysyłka

Poczta Polska
List ekonomiczny: 6zł
List priorytetowy: 8zł
Kurier
Przesyłka kurierska: 16zł
Odbiór osobisty
Odbiór osobisty w restauracji ekologicznej Ekobistro Papuamu w Krakowie na ul. Romanowicza 15/róg Lipowej
SOCZEWICA ZIELONA DUPUY BIO!!!


Właściwości produktu

Masa netto: 500g

Termin przydatności: 09.2013

Kraj pochodzenia: Kanada

Certyfikat BIO: QAI (Quality Assurance International)

Soczewica zielona Dupuy (inaczej francuska) zawiera duże ilości białka, wapnia, magnezu, żelaza, fosforu, potasu. Poleca się do sałatek lub jako składnik farszu.Soczewica zielona doskonale sprawdza się w daniach jednogarnkowych, jako dodatek do zup.
Wyjątkowe źródło oryginalnego smaku oraz bogactwa naturalnych wartości. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.
Ważne informacje związane z poprawą strawności strączkowatych:
1. Rośliny te należy dokładnie wypłukać w wodzie, do uzyskania klarownej postaci.
2. Strączków nie powinny jeść dzieci przed 18 miesiącem życia, gdyż ich ciała nie wytwarzają jeszcze enzymów niezbędnych do prawidłowego trawienia.
3. Stosuj odpowiednie połączenia, tj. zestawiaj rośliny strączkowe z zielonymi warzywami, niezawierającymi skrobi oraz wodorostami. Łączenie ich z ziarnami zbóż lub gotowanymi owocami jest dopuszczalne u osób ze sprawnym układem trawiennym.
4. Przyprawiaj strączki solą morską, sosem sojowym lub miso. Rób to jednak pod koniec gotowania. Pamiętaj, że strączków nigdy nie solimy na początku gotowania, gdyż wtedy pozostaną twarde.
5. Gotuj warzywa strączkowe z nasionami kopru włoskiego lub kminku (zamiennie kminu rzymskiego/indyjskiego) Pomagają one uniknąć gazów.
6. Dla poprawy smaku i właściwości odżywczych do gotowania dodawaj na dno garnka namoczone wodorosty kombu lub kelp.
7. Namaczaj wcześniej strączki. Podczas namaczania skórka robi się miękka i rozpoczyna się proces kiełkowania, który eliminuje kwas fitynowy zwiększając dostępność do cennych minerałów. Podczas namaczania enzymy powodujące gazy rozpuszczają się.
8. Gdy rośliny strączkowe zaczynają się gotować zbierz i usuń gromadzącą się pianę.