SOCZEWICA CZERWONA
KRAJ POCHODZENIA: KANADA
Opakowanie 0,5 kg
Najlepiej spożyć przed: 01.07.2016
Czerwona soczewica jest najmniej czasochłonna, gdyż nie trzeba jej namaczać wcześniej i gotuje się zaledwie kilkanaście minut. Ponieważ łatwo ją rozgotować, najlepiej sprawdza się w zupach, sosach i gęstych potrawkach.
Czerwona soczewica, to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Jest niezwykle pożywna i smaczna.
Soczewica posiada bardzo niski indeks glikemiczny. Zawiera: błonnik, który redukuje poziom tłuszczów oraz poziom glukozy, witaminy B: B1, B2, B6 oraz kwas foliowy, magnez, fosfor, cynk i żelazo. Jest niskokaloryczna.Jest idealnym pokarmem dla wegetarian; w 100 g ma aż 28 g białka, a tylko 1,7 gtłuszczu. Jest idealnym produktem dla tych, którzy nie jedzą mięsa i dbają o linię. Potas w niej zawarty wspomaga pracę nerek, fosfor – mineralizację kości.
Soczewica to produkt dla osób:ze skłonnościami do anemii, chorych na cukrzycę, na diecie odchudzającej, uprwiających sport,na diecie wgetariańskiej, w stresie i podczas rekonwalescencji, w trakcie ciąży.
UWAGA: Soczewicę należy solić dopiero pod koniec gotowania. Wcześniejsze solenie spowoduje stwardnienie ziaren
Posiadam wszystkie wymagane pozwolenia na handel i dystrybucje produktów żywnościowych.
Do przesyłki dołączam paragon fiskalny lub na życzenie fakturę VAT.
Kupując na kilku naszych aukcjach koszt wysyłki jeden uzależniony od ilości oraz wagi zakupionych przedmiotów.
Paczki wysyłane są po zaksięgowaniu wpłaty od poniedziałku do piątku.
Nie wysyłamy przesyłek w soboty!
Wysyłka listem zwykłym - nierejestrowanym- tylko na ryzyko i odpowiedzialność kupującego.