>Soczewica zielona, czerwona, soczewicy, kuskus, ryż Super Basmati , groszek biały, czeczorka , ryż naturalny brązowy, soja, kus-kus, couscous
Podglad mapy
Soczewica jest doskonałym źródłem błonnika, zawiera dużo białka, ale należy łączyć ją ze zbożami np. z ryżem, aby uzyskać białko kompletne. Jest także wyjątkowo bogata w składniki takie jak : kwas foliowy, potas, żelazo i miedź. Jest niskokaloryczna, o małej zawartości tłuszczu.
Przygotowanie soczewicy jest bardzo proste: należy ją przebrać, usunąć ewentualne zanieczyszczenia, następnie opłukać i gotować od 10 do 20 minut. Przed gotowaniem można ją namoczyć, ale nie jest to konieczne. Nie należy dodawać soli w trakcie gotowania, gdyż skórka mogłaby nie zmięknąć.
Soczewica czerwona szybko rozgotowuje się, a więc najlepiej nadaje się na zupę.
CENA 8.99 PLN