Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SMALEC GĘSI - zdrowy tłuszcz

21-03-2012, 12:21
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 14.98 zł      Najwyzsza cena licytacji: 14.98 zł     
Użytkownik Biomarket24_pl
numer aukcji: 2197856528
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 1    Wyświetleń: 31   
Koniec: 20-03-2012 10:33:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na naszej aukcji

Przed złożeniem oferty proszę o zapoznanie się z informacjami o firmie i zasadami aukcji..


Gwarancja jakości
Gwarantujmy aktualny termin ważności wszystkich sprzedawanych artykułów.
Dokładna data uzależniona jest od najnowszej dostawy. Dzięki temu otrzymacie Państwo towar najświeższy, z max. długim okresem przydatności do spożycia.
Strony informacyjne
O firmie
Wysyłka i koszty
Kontakt
Zasady aukcji
Zwroty

INNE AUKCJE >>
FORMY PŁATNOŚCI
  • Wpłata z góry na konto
  • Zapłata przy odbiorze paczki
  • Zapłata przy odbiorze osob.

  • - Płacę z allegro - towar wysyłamy po zaksięgowaniu wpłaty w banku, ok. 5 dni roboczych.

    Do zakupów otrzymasz paragon lub na życzenie fakturę VAT



    Przed przyjazdem KONIECZNIE zadzwoń.
    WYSYŁKA I KOSZTY
    Oszczędzaj koszty
    Wszystkie zakupy wysyłamy w jednej paczce.

    Jeśli kupujesz na kilku naszych aukcjach -
    łączny koszty wysyłki
    otrzymasz mailem
    .


    Zobacz: INNE AUKCJE >>


    Szybki kontakt






    Prowadzimy legalną firmę. Posiadamy wszystkie niezbędne zezwolenia na obrót żywnością oraz książeczki zdrowia. Sklep i magazyn są pod nadzorem SANEPID`u, co jest gwarancją przechowywania żywności w odpowiednich warunkach z zapewnieniem właściwej higieny.

    Nie kupuj żywności u przypadkowych sprzedawców, bo ryzykujesz zdrowiem swoim i swojej rodziny!
    PRZEDMIOT AUKCJI


    Smalec gęsi
    Bez chemii


    SMALEC GĘSI - zdrowy tłuszcz


    Smalec gęsi jest tłuszczem o niezwykle delikatnej konsystencji i po przekroczeniu temperatury pokojowej staje się płynny. Dzieje się tak z uwagi na wysoką zawartość (ponad 3/4) nienasyconych kwasów tłuszczowych, które bardzo korzystnie wpływają na nasz organizm. Przeważa tutaj kwas oleinowy - o bardzo podobnej strukturze do tego, który znajduje się w oliwie z oliwek - oraz NNKT czyli Niezbędne, Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, które z reguły występują w tłuszczach roślinnych.

    NNKT zbawiennie wpływają na nasz organizm i są nie zastąpione przy prawidłowym odżywianiu. Ich działanie to min.:

  • zapobieganie chorobom układu krążenia
  • zapobieganie tworzeniu się zakrzepów
  • obniżanie ciśnienie krwi
  • regulacja pracy układu nerwowego oddechowego oraz nerek
  • dbają o nawilżenie i ładny koloryt skóry
    Ponadto tłuszcze gęsi zawiera cenne witaminy oraz deficytowe składniki mineralne.

    Tłuszcze gęsi był od wieków stosowany we wspomaganiu leczenia przeziębień i dolegliwości górnych dróg oddechowych.
    Łyżeczkę smalcu i miodu rozpuścić w 1/2 szklanki mleka, pić kilka razy dziennie w szczególności przed snem.


    Zastosowanie w kuchni.
    Czołowi i znani kucharze polecają go do smażenia, pieczenia i gotowania. W przeciwieństwie do innych tłuszczów smalec gęsi może być używany w wysokich temperaturach, nawet powyżej 200oC - bez niszczenia jego struktury molekularnej. Pod tym względem jest jednym z najlepszych tłuszczów do smażenia dostępnych na rynku. Ze względu na nieprzeciętne walory smakowe polecany jest również do pieczywa.

    Waga netto 260g

    Przykładowe przepisy:

    Smalec gęsi do chleba
    Składniki: 25dkg smalcu gęsiego, 1 jabłko, 1 średnia cebula, 5dkg smalcu wieprzowego, sól, majeranek.
    Posiekaną cebulę zrumienić na smalcu wieprzowym, następnie dodać jabłko obrane i starte na grubej tarce. Chwilę dusić aż jabłko zmięknie. Następnie połączyć wszystko ze smalcem gęsim i chwilę smażyć razem, dodać sól, majeranek, można szczyptę cukru. Odstawić w chłodne miejsce do skrzepnięcia. Mieszać od czasu do czasu tak by cebula i jabłko nie opadły na dno. Dodanie 10-15dkg smalcu wieprzowego ułatwia krzepnięcie.

    Czulent
    Składniki: 3/4 kg ziemniaków, 1/2 kg mięsa wieprzowego, ok. 50g smalcu wieprzowego, 2 cebule, 1 szklanka czerwonej fasoli, 3/4 szklanki pęczaku lub kasy perłowej, kilka ząbków czosnku, sól, pieprz.
    Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Na gęsim tłuszczu obsmażyć cebulę i odstawić, następnie obsmażyć pokrojone w kostkę i doprawione mięso. W dużym żaroodpornym naczyniu układać warstwami: na samym spodzie namoczoną fasolę, następnie obsmażone i przyprawione mięso, pokrojone w kostkę ziemniaki, podsmażoną cebule, całe ząbki czosnku, całość posypujemy pęczakiem, solimy. Całość zalewamy szklanką gorącej wody lub lepiej bulionu. Przykryte naczynie wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180oC im dłużej tym lepiej, w razie potrzeby w trakcie pieczenia podolewać wodą. Smakuje wybornie z kiszonymi ogórkami lub surówką z kiszonej kapusty.

    ŻYCZYMY SMACZNEGO!



  • Waga netto 260g





    Wyprodukowane w Polsce przez: Desmal


    Etykieta:


    Zapraszamy też na inne nasze aukcje:
    Biomarket24_pl

    Niektóre propozycje z naszej oferty:
    Zobacz nasze pozostałe aukcje




























































    Panel aukcji


    Ostatnie komentarze

    Pozytywny

    Pozytywny

    Pozytywny

    Pozytywny

    Pozytywny


    Materiały zawarte w opisie tej aukcji (grafiki, opisy produktów, itp.) są własnością użytkownika Allegro Biomarket24_pl.
    Znaki towarowe lub loga producentów są własnością odpowiednich firm i zostały umieszczone w celu zaprezentowania pełnej informacji o produkcie.
    Wszelkie kopiowanie, plagiat jakichkolwiek danych jest ZABRONIONE! Każdy przypadek jest zgłaszany do Allegro co powoduje blokadę konta nieuczciwego użytkownika.