Smalec gęsi (smalec z tłuszczu sadełkowego) ze względu na wysoką zawartość (ponad 2/3) nienasyconych kwasów tłuszczowych zalicza się do zdrowszych tłuszczów zwierzęcych.
Kucharze polecają smalec gęsi do smażenia, pieczenia i gotowania.
Jest on obecny w polskiej kuchni od wieków, m.in. ze względu na walory smakowe oraz właściwości zdrowotne.
W przeciwieństwie do innych tłuszczów smalec gęsi może być używany w wysokich temperaturach - nawet powyżej 200°C - bez niszczenia jego struktury molekularnej.
Stosować go można do wszystkich rodzajów potraw, zarówno mięsnych jak i bezmięsnych oraz smarowideł na chleb.
Smalec polecany przeze mnie jest w 100% naturalny /bez domieszek/ wraz z mięsem i przyprawami z wypieku.
Są w nim również wypieczone kawałki jabłek i śliwek.
Pojemność ok 220 - 230 ml w pojemniczku plastikowym, przystosowanym do produktu.
Od kilku lat prowadzę sklep na Ursynowie. Zajmuję się sprzedażą własnych wyrobów garmażeryjnych, mącznych,
mięsnych - pasztety oraz przetworów - konfitury, dżemy i marynaty /czytaj pozostałe moje aukcje/.
Chcesz sprawdzić dostępność produktu lub odebrać zakup w późniejszych godzinach pisz , dzwoń - mieszkam w tym miejscu, bez problemu odpowiem na Twoje pytania oraz przyjdę do sklepu w wygodnym dla Ciebie czasie.
Przyjmuję zamówienia na Święta Bożego Narodzenia oraz Wielkanocy.
Nie wysyłam za pobraniem.
Wysyłka produktu od poniedziałku do środy.
Kupując na kilku aukcjach - za przesyłkę płacisz raz.
Do każdej transakcji załączam paragon lub fakturę na życzenie.