Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Smaki południowej Italii DE BLASI Toskania KUCHNIA

07-03-2012, 22:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 35 zł      Aktualna cena: 35 zł     
Użytkownik wuuud
numer aukcji: 2105076310
Miejscowość Mikołów
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 21   
Koniec: 07-03-2012 20:43:13

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda z obwolutą
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

OrlandoBooks

Księgarnia internetowa od 2008 na allegro

 Wszystkie książki w cenach hurtowych!


Wszystkie aukcje
|
Komentarze
|
Strona "O mnie"
|
Wyślij wiadomość
|
Dodaj do ulubionych

 

 

 

Tania

książka!

 Smaki południowej Italii, de blasi
Kontakt

email: [zasłonięte]@gmail.com

tel.: 609 [zasłonięte] 189

Uwaga:

Jesteśmy legalnie działającą firmą na rynku księgarskim, wystawiamy faktury VAT na życzenie

Wszystkie książki w naszej ofercie są nowe, prosto z wydawnictw



Wysyłka

Cena przesyłki: Przesyłka polecona ekonomiczna - 10.00 PLN
Przesyłka polecona priorytetowa - 12.00 PLN

 Tylko u nas wysyłka w 24 godziny od zaksięgowania wpłaty.

Towar starannie i bezpiecznie zapakowany.

UWAGA!!!

 Kupując na naszych aukcjach więcej niż jedną książkę koszty przesyłki obniżają się - szczegóły na Strona "O mnie"



Płatności


Akceptujemy przedpłaty na konto jak i przesyłki płatne za pobraniem.

W przypadu przedpłaty, poszę dokonać wpłaty na konto

mBank 59 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 590576




KARTA KSIĄŻKI

Jak upiec wykradzioną świnię? Jak smakują ogony wołowe w pomidorach i białym winie a la rzymscy rzeźnicy? Jakie dania kryją poetyckie nazwy: Cytrynowe westchnienia i Los Persefony, i na czym polega żart w potrawie zwanej Małymi cielaczkami z Desulo? Co składa się na menu obowiązujące podczas Pasquetta – wielkanocnego pikniku w Apulii, i jaka jest geneza pantagruelicznej panardy, wystawnej hulanki urządzanej przez abruzyjczyków? W czyim modlitewniku przeszmuglowano do Włoch drogocenny szafran i gdzie wymyślono naleśniki, do których autorstwa zupełnie niesłusznie przyznają się Francuzi?... Pełna anegdot, ciekawostek kulinarnych i smakowitych przepisów na lokalne dania z ośmiu regionów południowych Włoch książka kucharska autorki Tysiąca dni w Wenecji w pasjonujący sposób przybliża tajemnice i smaki słynnej la cucina povera.

„Zachęcani przez Włochów uradowanych naszą ciekowością oraz, w równym stopniu, wiedzeini własną ciekawością przemierzaliśmy z Fernando ścieżki wydeptywane normalnie wyłącznie przez kozy
i pasterzy oraz przedzieraliśmy się przez górskie przełęcze. Zawędrowaliśmy do najodleglejszych wiosek, przechadzaliśmy się po skąpanych w słońcu promenadach wielkich miast. Życzliwość ludzi skłoniła nas do odwiedzenia najdalszych wysepek na Morzu Śródziemnym leżących bliżej Afryki niż samych Włoch. Gdziekolwiek prosiliśmy o wino lub dziki seler naciowy, lokalny przepis na caponatę, dynię w cukrze czy gelato z dzikim ryżem, możliwość obejrzenia wypieku chleba w trzystuletniej forno, piekarni, o miejsce na statku harpunników łowiących tuńczyka, nocleg na łóżku z materacem wypełnionym pierzem – ani razu nie spotkaliśmy się z odmową.” - Marlena de Blasi

 

DUŻY FORMAT TWARDA W OBWOLUCIE

ZAWIERA PRZEPISY KULINARNE

 

Cena rynkowa: 44,90 zł

Autor: Marlena de Blasi
Wydawnictwo Literackie
Oprawa: Twarda z obwolutą
Format: 17.0x25.0cm
Ilość stron: 312
Wydanie: 1
Rok wydania: 2010
ISBN:[zasłonięte]978-83-04534-3

 

 

 

 

nowa

U nas w cenie: TYLKO 35 zł




Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!


 

Smaki południowej Italii, de blasi