Opis: W dobie żywności genetycznie modyfikowanej targi przeżywają prawdziwy renesans, będąc źródłem świeżych, ekologicznych produktów i lokalnych, czasem zapominanych specjałów. Szefowie kuchni najlepszych restauracji na całym świecie czerpią tu inspiracje tworząc menu dla swoich gości.Targi, bazary, targowiska od niepamiętnych czasów są miejscem wymiany towarów i miejscem spotkań. Ludzie z pasją kulinarną, podróżując po świecie zawsze znajdą sposobność, by odwiedzić lokalne bazary. Wizyta na targu to swoisty rytuał, można dotykać, wąchać i próbować produkty, sprawdzając ich smak i dojrzałość, przechadzać się pomiędzy straganami, porównywać ceny, targować się czy zwyczajnie rozmawiać ze sprzedającymi. Tu najlepiej zaobserwujemy zwyczaje miejscowych, podpatrzymy, co jedzą i co kupują. Evita de Gor i Gavin Baxter stworzyli niezwykły dwujęzyczny przewodnik kulinarny, który dostarczy ci wielu niezapomnianych wrażeń i będzie ci towarzyszył w czasie każdej wyprawy!Zapraszamy w wyjątkową podróż, która zaczyna się w sercu miasta:?poznaj niepowtarzalny klimat targowisk we Francji, Włoszech, Peru, Indonezji, Japonii czy Australii ?dowiedz się, jak ważne jest nieprzetworzone jedzenie?sprawdź, jak interesujące kulturowo może być każde targowisko?wypróbuj mnóstwo prostych przepisów na doskonałe i oryginalne dania, napisanych specjalnie dla ciebie!
|
|
Przed zakupem sprawdź warunki na stronie "o mnie"!
UWAGA – Niezależnie ile zamówisz przedmiotów, za wysyłkę płacisz TYLKO RAZ
|
|
- Autorzy: Gor Evita, Baxter Gavin
- Podtytuł: Polsko-angielski przewodnik kulinarny.
- Tłumaczenie: Wolna Anna
- Języki: angielski, polski
- Kod wydawcy: 30325
- Rok wydania: 2011
- Objętość: 368
- Format: 19.0x21.5cm
- Oprawa: Kartonowa Foliowana
- Ciężar: 0.9
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]77800
- Miejscowość: Warszawa
- Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]77800
- Wysokość: 25
- PKWiU: 58.11.10.0
|