Wszystkie istotne informacje, takie jak: - regulamin aukcji -
- płatności -
- koszty przesyłki -
- dane firmy - znajdziesz na stronie O MNIE Wszystkie herbaty, kawy i napary pakowane są w ozdobne torebki trójwarstwowe z kopertowanym dnem w kolorze ciemnozielonym o pojemności 100g i 250g. Zamówienia z jednej licytacji łączymy w 1 torebkę, na życzenie pakujemy oddzielnie.
|
Przedmiotem aukcji jest napar owocowy
Smak Lata - 50g.
SKŁAD:
- czarny bez,
- rodzynki,
- organiczny hibiskus,
- łuski owoców dzikiej róży,
- jeżyna (min. 6.7%),
- czarna porzeczka,
- liście czarnej porzeczki,
- kwiatki prawoślazu lekarskiego,
- aromat.
Jeżyny zalecane są przede wszystkim w przeziębieniach i stanach gorączkowych - działają napotnie i wykrztuśnie. Warto sięgać po nie w celu zwalczenia biegunki lub mdłości, złagodzenia bólu występującego przy zapaleniu jelita oraz w potrzebie obniżenia poziomu kwasów żołądkowych. Zawartość kompleksu witamin z grupy B oraz prowitaminy A czynią z nich istną owocową bombę witaminową. Dzięki takiemu bogactwu witamin, a także kwasów owocowych i soli mineralnych, jeżyny mogą stać się naturalnym wsparciem dla osób chorujących i rekonwalescentów. Ciemnogranatowy, niemal czarny kolor jeżyny zawdzięczają antocyjaninie (naturalnemu owocowemu pigmentowi), która posiada silne właściwości przeciwutleniające, neutralizujące proces starzenia się organizmu oraz przeciwdziałające powstawaniu chorób nowotworowych.
Sposób zaparzania:
Zalać wodą o temperaturze 96°C, parzyć przez 5-8 minut. Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu 75 stopni.
Ilość suszu - 1 łyżeczka na filiżnkę. Najlepiej stosować wodę źródlaną lub przefiltrowaną.
NAPARY OWOCOWE.
Rozgrzewające, naturalne, smaczne ale przede wszystkim, dzięki zawartości dużej ilości i różnorodności suszonych owoców bogate w witaminy i składniki mineralne.
Picie naparów owocowych jest doskonałą alternatywą świeżych owoców w sezonie jesienno - zimowym.
|