|
|
|
|
|
Smażalnik ciśnieniowy ADA-SCE 6 + witryna do podgrzewania gotowych już potraw za ok. 1200 zł Gratis.
Smażalnik przeznaczony jest do przyrządzania produktów w gorącym oleju w nadciśnieniu. Smażalnik nadaje się do smażenia nie tylko produktów mięsnych (drobiu, wieprzowiny, ryb) w specjalnych panierkach ale również warzyw (ziemniaki, pieczarki). Urządzenie to zapewnia krótki czas smażenia bez wnikania oleju w produkt, co zapewnia znakomite walory smakowe. Wyjątkowe urządzenie stanowiące połączenie profesjonalnej, elektrycznej frytownicy oraz "szybkowaru". Można go używać na imprezach typu festyn ,koncert itp . Proces smażenia (całkowicie bezwonny!!!) w głębokim tłuszczu zachodzi pod zwiększonym ciśnieniem (hermetyczne zamknięcie pokrywy urządzenia widoczne na zdjęciach), dzięki czemu czasy obróbki są nawet do 3-4 razy krótsze niż podczas tradycyjnego smażeniu.
DZIĘKI CIŚNIENIU: Kurczak jest bardzo soczysty dlatego że większość naturalnych soków(nawet do 60% więcej) pozostaje w mięsie, Nie jest tłusty dlatego że ma 30-40% tłuszczu mniej niż przy tradycyjnym smażeniu. Czas skraca się do 8 minut a porcję obiadową możesz mieć nawet co 20 -40 sekund.
Czas smażenia elementów z kurczaka: SKRZYDEŁKA - 8min FILETY - 8min FILET KAWAŁKI - 5MIN UDZIEC - 9MIN PAŁECZKI - 9MIN CAŁE UDKA - 12MIN
OPRÓCZ KURCZAKÓW MOŻESZ PRZYRZĄDZIĆ WIELE INNYCH POTRAW
INNE POTRAWY Z FRYTOWNICY/SMAŻALNIKA Szaszłyki drobiowe Wątróbki drobiowe Ryby w całości Filety rybne Kostki rybne Ziemniaki panierowane Pieczarki panierowane Inne warzywa Szaszłyki wieprzowe lub wołowe Pulpety mięsne Kiełbaski Parówki Kotlety schabowe Polędwica wołowa Pierogi
Moc znamionowa[kW] 3 Napięcie znamionowe[V] 230 Max. wielkość wsadu [kg] 1,5 Pojemność komory smażalniczej[dm3] 6 Ciśnienie robocze [MPa] 0,05 Temperatura pracy [0C] 150-200 Wymiary [mm] 400x450x535 Masa [kg] 16
Polecam, naprawdę warto. Tel. 502 [zasłonięte] 243
|
|
|
|
|
|
|