Slimina Green Coffee - kawa na odchudzanie
z ekstraktem z kawy zielonej.
Opakowanie zawiera 15 saszetek.
ORYGINAŁ NAJTANIEJ +GRATIS Stevia słodzik w tabletkach 200tbl o wartości 17,90zł Kawa rozpuszczalna z ekstraktem z zielonej kawy, który wspomaga odchudzanie.
Slimina Green Coffee - działanie:- dzięki zawartości wyciągu z zielonej kawy bogatemu z kwas cholorogenowy (CGA) blokuje wchłanianie części węglowdanów z pożywienia, przez co zmniejsza ilość przyswojonych kalorii
- działa antyoksydacyjnie, czyli neutralizuje szkodliwe wolne rodniki
SliminaGreenCoffee - dawkowanie:1 do 2 szaszetek dziennie.
SliminaGreenCoffe - sposób użycia:
1 saszetkę zalać szklaną gorącej wody; można spożywać na zimno lub na gorąco.
SliminaGreenCoffee - przeciwwskazania:Ciąża, okres karmienia piersią, alergia na składniki preparatu.
Sliminia Green Coffe - skład:- ekstrakt z zielonej kawy (zawiera 45% kwasu chlorogenowego CGA): 150mg
pozostałe skąłdniki: kawa instant, aromat mocha, trifosforan wapnia, sole magnezowe spożywczych kwasów tłuszczowych.
Opakowanie zawiera 15 szaszetek po 2,3g
Stewia (Stevia rebaudiana) to roślina o wyjątkowo słodkich liściach.
Od wielu lat używana przez miliony ludzi jako naturalny słodzik.
Badania pokazują korzystne działanie stewii przy nadciśnieniu i cukrzycy. Dbasz o zdrowie, szczupłą sylwetkę,
nie chcesz lub nie możesz jeść cukru? Stewia może być dla Ciebie idealną alternatywą.
STEWIA:
• Stewia to w pełni naturalny słodzik
• Ma zero kalorii
• Jest słodszy do 250-450 razy od cukru (sacharozy)
• Rozpuszczalny w wodzie i alkoholach
• Odporny na wysoką temperaturę (do 200 °C) – może być używany do pieczenia i gotowania
• Stabilny w kwaśnych i zasadowych płynach (pH 3-9)
• Może być długo przechowywany
• Stewia nie powoduje próchnicy zębów
• Stewia jest bezpieczna dla diabetyków – nie podnosi poziomu cukru we krwi
• Stewia jest bezpieczna dla osób chorych na fenyloketonurię (PKU)
• Stewia jest nietoksyczna – testowana na zwierzętach i stosowana przez ludzi od wielu lat bez niepożądanych efektów
• Słodziki ze stewii nie ulegają fermentacji
• Stevia może być uprawiana samodzielnie
Słodki smak stewia zawdzięcza glikozydom, które mogą stanowić ponad 10% masy suchego liścia.
Substancje te nie są trawione przez ludzi, dlatego też mają zero kalorii. W liściach stewii znaleziono 8 glikozydów,
z których dwa (stewiozyd i rebaudiozyd A) mają największe znaczenie, a pozostałe występują w niewielkich ilościach.
Wszystkie glikozydy znalezione w stewii są zbudowane ze stewiolu, dlatego nazywamy je glikozydami stewiolowymi.
Najwięcej glikozydów stewiolowych zawierają liście, następnie (malejąco) kwiaty, łodygi, nasiona i korzenie.
Korzenie to jedyna część rośliny, która nie zawiera stewiozydów. Liście są dwa razy słodsze niż kwiaty.
Stężenie stewiozydu w liściach i łodygach rośnie stopniowo aż do rozpoczęcia kwitnienia.
Po wysuszeniu liście niewiarygodnie długo zachowują słodkie właściwości - jedni z badaczy znaleźli 62 letni liść stewii i
był on nadal słodki.
Stewiozyd
Liście zawierają go najwięcej (4-13% suchej masy liści). Stewiozyd jest 150-300 razy słodszy od cukru. Stewiozyd
ma bardziej gorzki i lukrecjowy smak niż rebaudiozyd A. Słabiej też rozpuszcza się w wodzie (w 800 ml wody rozpuszcza się 1 g).
Rebaudiozyd A (Rebiana, Reb A)
Występuje w mniejszej ilości niż stewiozyd (2-4% suchej masy liści), ale jest najsłodszym z glikozydów stewiolowych
(200-400 razy słodszy od cukru). Jest również najlepszy pod względem smaku (najmniej gorzki ze wszystkich słodkich składników
stewii). Rozpuszcza się w wodzie 6 razy lepiej niż stewiozyd.
Rebaudiozyd A jest bardzo stabilny, zachował w pełni swoje właściwości po 2 latach przechowywania w temperaturze pokojowej i wilgotności względnej 60%.
Jest najbardziej stabilny w roztworach o pH od 3 do 8, mniej stabilny w pH poniżej 2. Produktem rozkładu Reb A są słodkie glikozydy stewiolowe, więc rozkład nie wpływa znacząco na utratę słodkości.
W stewii zidentyfikowano ponad 100 substancji. Najważniejsze z nich (poza gikozydami stewiolowymi) to: apigenina,
awikularyna, beta-sitosterol, kwas kawowy, kariofilen, kwas chlorogenowy, chlorofil, kwas mrówkowy, kwas giberelinowy,
gibereliny, izokwercytryna, kemferol, lupeol, luteolina, kwercetyna, kwercytryna, skopoletyna, stigmasterol, umbeliferon, ksantofile.
Stewia zawiera również makro i mikroelementy.
ZAPRASZAMY NA NASZE POZOSTAŁE AUKCJE