Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SKUTECZNE ODGRZYBIANIE KLIMATYZACJI OZONATOR+JONIZ

29-06-2012, 2:32
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 299 zł     
Użytkownik ADRIA-COM-PL
numer aukcji: 2422610575
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 52   
Koniec: 28-06-2012 23:02:45
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

<




Pytania? Wątpliwości?
tel. 505-[zasłonięte]-178
[zasłonięte]@adria.com.pl



Nr konta do wpłaty:
 
77 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]004[zasłonięte] 7407 5871


Koszty wysyłki podane są na górze aukcji oraz na stronie
 "o mnie"

Wysyłka po zaksiegowaniu pieniędzy lub deklaracji płatności przy odbiorze przesyłki.

Kupując na kilku aukcjach
koszt wysyłki dolicza
się tylko raz.




                                                


GENERATOR OZONU O WYDAJNOŚCI 800 mg/h Z MODUŁEM JONIZATORA ZYH-103


EMISJA OZONU - 800 mg/h


EMISJA JONÓW UJEMNYCH -[zasłonięte]30000 jonów/cm³


!    DWA NIEZALEŻNE URZĄDZENIA W JEDNYM    !



ODDZIAŁYWANIE OZONU:


- Poprzez silne utlenianie działa bakteriobójczo, wirusobójczo igrzybobójczo

- Poprzez natlenianie poprawia metabolizm i odżywianie tkanek

- Aktywizuje system odpornościowy

- Usuwa organiczne i nieorganiczne zapachy z pomieszczeń

Ozon nie maskuje zapachów lecz je usuwa!

Nawet niewielkie stężenia ozonu zmniejszają lub usuwają:

- Odór papierosowy oraz inne zapachy organiczne i nieorganiczne

- Grzyby tworzące pleśnie np. na ścianach, zapachy stęchlizny, choroby

skóry, jamy ustnej. Eliminując również zarodniki grzybów

skutki działania są długotrwałe.

- Roztocza - powodujące alergie ataki astmy, wyczerpanie organizmu

- Drobno ustroje powodujące zakażenia bakteryjne, stany zapalne,

choroby bakteryjne, gnicie żywności itp.

- Pestycydy, fungicydy, azotany, oraz pleśnie i grzyby z warzyw i

owoców

- Hormony, anaboliki i inne zanieczyszczenia w mięsie, drobiu, owocach morza

Ozon 03 jest gazem nietrwałym. Okres połowicznego rozpadu nie

przekracza 40 min. w czystym powietrzu i przy temperaturze 20ºC,

a w zanieczyszczonym wynosi praktycznie około 30 min. Dla wody

okres połowicznego rozpadu ozonu wynosi od 30 min przy temperaturze

20ºC do kilku min. przy 50ºC. Praktycznie po ok. 2 godz.

ozon przechodzi całkowicie w normalny tlen O2. Dlatego generatory

ozonu o wydajności do 500 mg 03/godz są bezpieczne w stosowaniu.

Dopuszczalne maksymalne stężenie ozonu ( MCW) dla 8 godz./

dobę i 40 godz/tydzień wynosi 200μg/m³ (0,2 μg /m³) lub w wartościach

względnych 0,1ppm (100ppb). Zalecany poziom docelowy

to 120μg/m³(0,12μg/m³) lub 0,06 ppm. Ozon jest jednym z najskuteczniejszym

środków dezynfekujących. Działanie bakteriobójcze

wykazuje już w stężeniu około 13μg/dcm³ . Działanie bakteriobójcze

ozonu jest 50 razy skuteczniejsze i 3 tysiące razy szybsze niż

chloru.

 

ODDZIAŁYWANIE JONÓW UJEMNYCH:

 - wytrącają alergeny, pyłki kwiatowe, roślinne i roztocza

- jonizują ujemnie prozdrowotnie powietrze

- wytrącają kurze, pyły i pyłki z pomieszczeń domowych, biurowych,

handlowych itp.

- wytrącają pyłki i alergeny od ptaków i zwierząt domowych



PRAKTYCZNE ZASTOSOWANIA:

 1. Usuwanie bakterii, wirusów, pleśni, grzybów, fungicydów,

pestycydów i azotanów z owoców i warzyw w celu ich oczyszczenia

i przedłużenia świeżości i trwałości. Warzywa i owoce

– maksymalny ładunek do 10 kg włożyć do plastikowego lub

szklanego naczynia i zalać wodą do całkowitego zanurzenia.

Umieścić w wodzie rurkę z dyfuzorem ozonatora. Włączyć ozonator

na 10 min. Po zakończeniu ozonowania owoce lub warzywa

pozostawić w wodzie do 10 min. poczym odlać wodę z naczynia.

Warzywa i owoce mogą podlegać dalszej obróbce spożywczej.

Owoce i warzywa można również ozonować zwłaszcza

owoce miękkie maliny, truskawki w powietrzu umieszczając

je luzem w pojemniczkach w foliowych woreczkach strunowych

wprowadzając rurkę dyfuzora do torebki i zamykając ją. Czas

ozonowania 10 min. Przed spożyciem odczekać 20 min.

2. Odkażanie i odświeżanie mięsa, drobiu, jaj w celu usunięcia

zanieczyszczeń metalicznych, mikroorganizmów, hormonów,

antybiotyków itp. Ładunek do 5 kg umieścić w naczyniu jak w

punkcie 1 zalać wodą ozonować 10 min. Wylać wodę osuszyć

na sicie lub durszlaku. Produkty można przyrządzać bezpośrednio

do spożycia lub przechowywać w lodówce czy zamrażarce.

3. Ryby, owoce morza- ozonowanie jak mięsa, ale czas ozonowania

10min.

4. Ozonowanie ryżu, grochu, fasoli, kasz gruboziarnistych.

Umyć w wodzie, umieścić w naczyniu zalać wodą. Włożyć rurkę

z dyfuzorem ozonatora do naczynia ozonować 10 min. Gotować

w wodzie na którą działał ozon. Tak ugotowane produkty

będą dużo smaczniejsze i zdecydowanie dużo zdrowsze.

5. Dezynfekcja zastawy stołowej, naczyń, sztućców, desek do

krojenia. Ozonujemy w wodzie 10 min.

6. Ozonowanie wody pitnej. Dyfuzor zanurzamy w plastikowej

butli z wodą o pojemności do 10 litrów lub plastikowym wiaderku

napełnionym wodą z kranu. Czas ozonowania 10 min. Skutecznie

naozonujemy i dotlenimy wodę a jednocześnie oczyścimy

ją z pozostałości chloru, bakterii, metali czy chloroformu.

Tak przygotowaną wodę (po 20 min.) używamy do gotowania,

picia, płukania i mycia zębów.

7. Kąpiel ozonowa. Działa korzystnie poprzez: dotlenie skóry, odprężenia

organizmu, leczy cellit, choroby grzybowe skóry, trądzik.

Usuwa nieprzyjemny zapach stóp i potu. Rurkę z dyfuzorem

umieszczamy w napełnionej częściowo wodą wannie o temperaturze

do 45ºC i ozonujemy przez 10 min.

8. Ozonowanie pomieszczeń: pokoi, kuchni, łazienek, sanitariatów,

garaży, piwnic itp.- skutecznie je dezynfekuje i

usuwa wszelkie zapachy jak dym papierosowy, stęchlizny,

zapach moczu, zwierząt domowych itp. Pomieszczenia

do 16 m² ozonujemy dwa razy po 30 min. z przerwą

półgodzinną po czym wietrzymy. Pomieszczenia do 30m²

ozonujemy trzykrotnie po 30 min. z przerwami półgodzinnymi

i wietrzymy. Ozonator lub wężyk ozonatora

umieszczamy w pomieszczeniu możliwie wysoko. Zaleca

się aby w trakcie ozonowania włączony był nieduży wentylator

mieszający powietrze. W czasie ozonowania i wietrzenia

w pomieszczeniu zabrania się przebywać ludziom,

zwierzętom i ptakom

9. Lodówki. Włożyć silikonową rurkę ozonatora do komory

lodówki z produktami. Zamknąć drzwiczki. Ozonować

dwa razy po 15 min. z przerwą 30 min. W ten sposób

usuniemy wszelkie zapachy oraz grzyby, pleśnie, bakterie.

10.Szafy ubraniowe, garderoby, szafki z obuwiem, pomieszczenia

dla zwierząt. Umieścić rurkę ozonatora lub

ozonator w obiekcie. Włączyć ozonator dwa razy po 15

min. z przerwą 30 min. wywietrzyć.

11.Samochody osobowe, środki transportu. Ozonowanie

wnętrz samochodów jest jedynym skutecznym sposobem

usunięcia z tapicerki wnętrza samochodu, układu klimatyzacji,

bakterii, wirusów, zarodników pleśni i

grzybów oraz zapachów. Ozonowanie powinno się przeprowadzać

co najmniej dwa razy w roku, a w międzyczasie

stosować dostępne u nas oczyszczacze powietrza zasilane

z gniazdka zapalniczki. Ozonowanie przeprowadzamy

w trzech cyklach po 30 min. z przerwami 15 min

wprowadzając rurkę z ozonatorem przez lekko uchyloną

szybę drzwi do wnętrza samochodu, oraz do wlotu powietrza

i włączając wentylator samochodu na niski poziom

obiegu wewnętrznego. Po zakończeniu ozonowania otworzyć

drzwi samochodu i wywietrzyć.

12.Ozonowanie oliwy z oliwek. Najlepiej przeprowadzić

zasilając wejście ozonatora tlenem medycznym poprzez

reduktor i przepływomierz ustawiając przepływ tlenu w

przedziale 0,5 – 1 litra / minutę. Zanurzamy rurkę ozonatora

w pojemniku z oliwką w ilości do 0,5 litra i ozonujemy

przez 30 min. Następnie rozlewamy naozonowaną

oliwkę do ciemnych buteleczek o objętości 50-100 ml i

przechowujemy w temperaturze do 20 ºC. Aktywny ozon

połączony jest z oliwką w okresie do trzech miesięcy. Naozonowana

oliwka doskonale pielęgnuje zarówno zdrową

skórę jak i skutecznie pomaga w leczeniu różnych schorzeń

skórnych i odleżynach.

 

 PARAMETRY TECHNICZNE:

 1.Napięcie zasilania 220-240 V/50Hz

2.Znamionowa moc pobierania 20 W (praca ozonatora i jonizatora)

3.Znamionowa wydajność ozonu 600-800 mg/h

4.Wydajność pompy 5 l/min

5.Poziom hałasu < 35dB

6.Żywotność ozonatora 4000 godz.

7. Emisja jonów ujemnych 3x106/cm3

8.Waga brutto 1500 g (z wężami silikonowymi i dyfuzorami)

9.Obsługiwane powierzchnie 10÷40 m²

10.Wymiary 20x30x10cm

11.Programowany czas pracy ozonatora 1÷30 min

12.Rodzaj pracy S2-30 min (do 30 min - z przerwą)


Produkt zgodny z dyrektywą  RoHS

Posiada certyfikat CE

Gwarancja 12 miesięcy


!  GWARANCJA W SYSTEMIE DOOR TO DOOR  !