Sekret ryżu Sparkling Volcano Terra znany jest zaledwie 2,000 ludziom, mieszkańcom Taskimalaya, położonym w Indonezji na Jawie, w prowincji Jawa Zachodnia.
Bogata wulkaniczna gleba, na której uprawiany jest ryż, nasyca go siłą i skutecznością. Sparkling Volcano Terra jest wojownikiem, żywiołem. Terytorium, na którym znajduje się ryż należy do najbardziej aktywnego wulkanicznie regionu na świecie, zwanego Pierścieniem Ognia na Pacyfiku.
Żyzna wulkaniczna gleba oraz równikowe słońce przekazują ryżowi energię –energię pochodzącą zarówno z ziemi, jak i z kosmosu.
Do dzisiaj wiara w boginię ryżu Dewi Sri jest silnie obecna na Bali.
„Demony zawładnęły Ziemią i w krótkim czasie spowiły ją płomieniami ognia i pokryły błotną lawą. Całe zbiory były często niszczone, a ludziom doskwierały niewyobrażalne trudności. I wtedy pojawiła się bogini Dewi Sri i orzekła, że nadeszły rządy dobra i harmonii. Posadziła na ziemi ryż, który miał dać bojownikom energię do zwalczania zła i tworzenia dobrobytu dla bogów i ludzi ".
Odwaga i siła ogarnie tych, którzy spożywają ten ryż.
Sposób przygotowania:
Należy dodać dwie szklanki wody na jedną szklankę ryżu. Zagotować. Doprawić solą. Gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut. Odcedzić.
Składniki:
Różowy, brązowy i czerwony ryż
Najlepiej spożyć przed: 30.04.2013 r.
|