Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Skrobia kuzu 100 g

28-12-2014, 18:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 21.20 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 21.20 zł     
Użytkownik sklepnazdrowiepl
numer aukcji: 4847258821
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 30   
Koniec: 28-12-2014 17:40:29
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

505 [zasłonięte] 914
CZYNNY OD 10:00-14:00

Kurierem
Koszt wysyłki kurierskiej do 30kg
Przelew - 13 zł
Pobranie - 16 zł
Paczkomaty InPost

Przelew 7,99zł lub 9zł

Kurier48
do 30kg - 9,99zł
pobranie 12,99

List polecony 5zł tylko dla przypisanych aukcji i do 350g

Kupując na kilku naszych aukcjach, za wysyłkę płacisz tylko raz!

Przy zakupie powyżej 250 zł przesyłka kurierska gratis



20 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]2260002 [zasłonięte] 030789

ODBIÓR OSOBISTY

miejsce odbioru:

ul. HALA STRZEGOMSKA

godziny odbioru: 12:00 - 18:00

O gotowości towaru do odbioru i szczegółach informujemy E- mailem

Ważne! Zanim przyjdziesz, poczekaj na e -maila od nas


Skrobia kuzu znana jest ze swych niezwykłych właściwości pomocnych w zwalczaniu nałogów związanych z nadużywaniem alkoholu czy paleniem papierosów. Stosowana w kuchni jako zagęstnik do zup, sosów, budyniów, kisieli i innych potraw.

Według medycyny wschodnioazjatyckiej posiada ogromną energię i ma działanie alkalizujące, regulujące trawienie, wzmacnia żołądek i jelita, stosowany przy bólach głowy i grypie. Skrobia znajdująca się w Kuzu jest bogatym źródłem żelaza, wapnia oraz fosforu. Kuzu usuwa zmęczenie, wzmacnia witalność dlatego służy również do sporządzania napojów leczniczych np. z herbatą kukicha.

Pochodzi z Chin, a powszechnie występuje w górach Japonii. Lekka potrawa z Kuzu towarzyszy sztuce gotowania Zen i tradycyjnej ceremonii parzenia herbaty.

Do tej pory do Europy sprowadza się Kuzu wyłącznie z Japonii. Skrobie pozyskuje się z korzeni, które osiągają długość do 2 m, a średnicę do 30 cm. masę do 200 kg. Korzenie wydobywa się za pomocą łopat, a szczególnie duże egzemplarze wyciąga się za pomocą wołów. Korzenie zawierają przeciętnie 20-28% skrobi. Ze 100 kg. świeżych korzeni uzyskuje się zaledwie 3 kg. proszku Kuzu, co decydyje o jego wysokiej cenie.

Uzyskanie czystej skrobi wymaga procesu rafinacji przy pomocy prostych środków. Najpierw usuwa się zdrewniałą powierzchnię korzenia, korzeń drobno kroi, suszy i proszkuje. Zimną wodą górską wypłukuje się cząsteczki celulozy, białka, popiołu i gorzkich garbników, do momentu, w którym wytrąci się biały roztwór czystej skrobi. Nie wymaga żadnych oprysków, nawozów i pielęgnacji.

Ostatnie badania przeprowadzone na Uniwersytecie Harwardzkim potwierdziły, że Kuzu może zmniejszać pociąg do alkoholu aż o 80, a nawet 90%! Potwierdziły to doświadczenia prowadzone na ludziach.

Zastosowanie : w kuchni jako zagęstnik do zup, sosów, budyniów, kisieli i innych potraw,

Skład:

Ekologiczna skrobia z korzenia Kuzu szarego.

*produkt ekologiczny, objęty certyfikatem kontroli Skal 001178

Waga :100g

Data ważności :22,04,2016

Aukcja wystawiona przy użyciu integracji PrestaShop 1.4 z Allegro - Bitelektro.pl
{photo1_b}
{photo2_b}
{photo3_b}

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

Strona "o mnie" Wszystkie aukcje

KomentarzePanelealle

panel aukcyjny