Bezglutenowa skrobia kukurydziana (corn starch, maizena, mazeina) firmy Bio Age Pharmacy pochodzi od europejskiego potentata upraw ekologicznych - austryjackiej firmy Agrana Starke GmbH. Cały proces uprawy kukurydzy, jej forma botaniczna oraz metody wytworzenia skrobii są poddawane regularnym badaniom. Oferowana na aukcji skrobia kukurydziana jako jedna z nielicznych w Europie otrzymała prestiżowy tytuł produktu Bioekologicznego.
Skrobia kukurydziana (CornStarch) jest pozyskiwana tylko i wyłącznie z białych pręcików kukurydzy. Znajduje szerokie zastosowanie jako zagęszczacz potraw.
Skrobia kukurydziana znana również jako maizena. Znajduje zastosowanie jako zagęszczacz potraw. Pozyskiwana jest z białych pręcików kukurydzy, w odróżnieniu od mąki kukurydzianej (zmielona kukurydza). Stanowi również niezbędny dodatek do diety białkowej, zwaną też dieta proteinowa, dieta Dukana, dieta protal.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze |
w 100g |
Wartość energetyczna |
1479 kJ / 355 kcal |
Węglowodany |
87g |
Białko |
0g |
Tłuszcz |
0g |
Produkt bezglutenowy, bezjajeczny, niskobiałkowy PKU, nie zawiera skrobi pszennej oraz mleka krowiego. Produkt dietetyczny, nie zawiera konserwantów.
Zastosowane opakowanie jest opakowaniem z zamknięciem wielokrotnego użytku.
Sposób użycia: Standardowo 1-2 łyżeczki do herbaty mieszamy z 4 łyżeczkami zimnej wody. Tak przygotowaną zawiesinę dodajemy do garnka w ostatniej fazie przygotowywania potrawy.
|